Konu hakkında internet bilgilerinden sayfalar dolusu gerçek ve somut bilgiyi öğrenmek mümkündür. Eylemin sahibi olarak gösterilen Usame bin Ladin’in yakalandığı halde mahkemede yargılanmadan ve dünya kamuoyuna bilgi verilmeden denize atılması; muz cumhuriyetlerinde dahi rastlanmayan bir durumdur. Fakat ABD bunu övünerek açıklamıştır. Saldırıların gerçekte ABD devleti tarafından insansız hava araçları teknolojisi ile gerçekleştirildiği bugün çok rahatlıkla söylenebilmektedir. Ayrıca hükümet tarafından yapılan açıklamaların ne derece gerçeklere aykırı olduğu da belli olmuştur.

Şimdi bu hususlardan sadece 10 tanesini sorarak herkesi düşünmeye ve ABD propagandasına kapılmamaya davet edelim: İkiz Kuleler neden bu kadar çabuk yıkılmıştır. Birkaç katta çıkan yangın devam ederken bir saatlik bir süre içinde niçin koca gökdelenler kendi içine doğru çökmüştür? İkiz Kuleler kontrollü patlamalarla mı yıkılmıştır? Çünkü gökdelenlerin yaklaşık 10 saniyede yıkılması, yangınların kısa sürmesi, çöküşten kısa süre önce patlamaları duyanların olması, çöküşün başladığı katlardan çok altlardaki bazı pencerelerde şiddetli enkaz püskürmeleri görülmüştür.

Amatör bir pilot, ticari bir uçağı çok zor bir manevrayla dünyanın en güçlü ordusunun komuta merkezine nasıl çarpabilir? Üstelik bunu olası bir uçak kaçırma uyarısından 78 dakika sonra nasıl başarmıştır? Dünyanın en önemli hava gücü ve istihbarat teşkilatı bu olaylar devam ederken neden seyirci kalmıştır? Sadece bir Boeing 757’nin çapma görüntüleri vardır. Niçin diğer üç yolcu uçağı ile ilgili güvenlik kamerası görüntüsü yoktur? Diğer üç uçak ile ilgili olarak yayınlanan tek görüntüde ise uçak değil bir Tomahawk füzesinin çarptığı anlaşılıyor. Uçak enkazlarının en azından fotoğrafl arının yayınlanması gerekmez mi? Pensilvanya’nın Shanksville bölgesindeki enkaz alanı neden o kadar küçüktü ve uçağın enkaz parçaları görülmedi? Uçakta bir patlama olsa parçaları çok geniş bir alana yayılırdı.

Yoksa gerçekten böyle bir uçak vardı ve füze ile vurulmuş muydu? Bugüne dek hiçbir çelik kafesli gökdelen yangın yüzünden yıkılmamışken, uçağın çarpmadığı 7 numaralı gökdelen aynı ikiz kuleler gibi nasıl bu kadar çabuk ve simetrik bir şekilde yıkılabilir? Acil durumlar teşkilatları, CIA ve istihbarat servislerinin bulunduğu bu 7 numaralı gökdelenin patlayıcı ve yanıcı maddeler kullanılarak kontrollü bir şekilde yıkıldığına dair sorulara niçin ikna edici bir cevap verilmiyor? Bir TV söyleşisinde, binanın sahibi olan Larry Silverstein’ın “Çekin” sözleri yayınlanmıştır.

Sillverstein, itfaiyecileri geri çekmekten söz ettiği halde niçin 343 itfaiyeci erin ölümüne göz yumulmuştur? Bu itfaiyeci erlerin aileleri dava açmışlar mıdır? 2,25 Saniyede serbest düşüşe geçen binanın çöküş hızı çok basit bir soruyu akla getiriyor. Bu kadar hızlı ve simetrik bir çöküşe ancak patlayıcıların yol açacağı hakkında niçin devlet yetkilileri açıklama yapmıyor? Bilim adamları sadece 7 numaralı binada değil İkiz Kuleler’in içinde de tonlarca alüminyum-demir oksit karışımının ve başka patlayıcıların bulunduğunu söylemektedir.

Resmi söyleme güvenmeyen bazı bilim adamlarının, olay yerinden aldıkları dört ayrı toz örneğini incelediklerini ve ısıtıldığında şiddetli patlamaya yol açan alaşımlar bulduklarını öne sürdükleri halde neden ABD hükümeti ikna edici bir açıklama yapmıyor? Dünya Ticaret Merkezi kulelerine çarpan uçaktaki eylemcilerden birinin pasaportu uçağın kuleye çarpmasından sonra aşağıya fırlamış ve bölgedeki bir polis tarafından bulunmuştur. Eylemcilerin havaalanına gelirken kullandıkları ve havaalanının otoparkına bıraktıkları araçta uçak kullanım kılavuzu bulunması teröristlerim kimliğinin belirlenmesinde yeterli olabilir mi? Bu durum çok gülünç değil mi?

Vesselam…