SPOR

12 Dev Adam belli oldu

Kanada’da yarın (29 Haziran) başlayacak olan FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri kapsamında mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı’nı oluşturacak 12 kişilik ekip açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başantrenör Orhun Ene yönetimindeki ay-yıldızlı ekibin kadrosunda yer alavak oyuncular belirlendi.

ANADOLU EFES VE BEŞİKTAŞ ICRYPEX’TEN 2 OYUNCU

Başantrenör Orhun Ene ve ekibi tarafından hazırlanan kadroda Anadolu Efes ve Beşiktaş Icrypex takımlarından ikişer oyuncusu yer alması dikkat çekti.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde ter dökecek olan 12 kişilik A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları şu şekilde:

Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes), Şehmus Hazer, Alperen Şengün (Beşiktaş Icrypex), Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko), Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka), Berk İbrahim Uğurlu (TOFAŞ), Cedi Osman (Cleveland Cavaliers), Ömer Faruk Yurtseven (Miami Heat), Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers) ve Ersan İlyasova (Utah Jazz).

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerek milli takım formasını giymeye hak kazanan ABD doğumlu ünlü basketçi Shane Larkin ise yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroda yer alamadı.

TÜRKİYE’NİN RAKİPLERİ

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda yer alan A Milli Takım, gruptaki ilk maçında 30 Haziran Çarşamba günü Türkiye saati ile 05.35'te Uruguay ile karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekip, gruptaki ikinci ve son maçını ise 1 Temmuz Perşembe günü aynı saatte Çekya ile yapacak. Müsabakalar, NTV'den canlı olarak yayımlanacak.

Milliler, grupta ilk 2'de yer alması halinde çapraz eşleşme usulüyle diğer grupta bulunan Çin, Yunanistan ya da Kanada ile karşı karşıya gelecek.