Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için cilt temizliği oldukça önemlidir. Cildinizi her gün, sabah ve akşam olmak üzere 2 kez temizlemeniz gerekir. Cilt temizliğinin 6 temel adımını şu şekilde sıralayabiliriz:

Makyaj Temizliği: Makyaj yapıyorsanız, cildinize başlamadan önce makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz. Bunun için cilt tipinize uygun bir makyaj temizleyicisi kullanabilirsiniz. Pamuğa makyaj temizleyicisi dökerek dairesel hareketlerle cildinizi nazikçe silebilirsiniz.

Yüz Temizleme: Makyajınızı temizledikten sonra cildinizi yüz temizleyici ile yıkayın. Cilt tipinize uygun bir yüz temizleyici seçmeniz önemlidir. Yüz temizleyicinizi ılık suyla köpürterek cildinize masaj yaparak uygulayın ve ardından bol suyla durulayın.

 Peeling: Haftada 1-2 kez peeling yapmak, cildinizdeki ölü hücreleri temizlemeye ve gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olur. Peeling ürününüzü cildinize nazikçe masaj yaparak uygulayın ve ardından bol suyla durulayın.

Tonik: Tonik kullanımı, cildinizin pH dengesini korumaya ve gözeneklerinizi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Pamuğa dökerek cildinize tonik uygulayabilirsiniz.

Nemlendirme: Cildinizi her temizledikten sonra nemlendirmeniz çok önemlidir. Cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi cildinize masaj yaparak uygulayın.

Güneş Koruyucu: Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için her gün güneş kremi kullanmanız gerekir. En az 30 SPF koruma faktörüne sahip bir güneş kremi seçin ve dışarı çıkmadan 20 dakika önce cildinize bolca sürün.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Cilt mantarı: Çeşitleri ve belirtileri neler? Cilt mantarı: Çeşitleri ve belirtileri neler?

-Cildinizi asla sabunla yıkamayın. Sabun, cildinizin doğal yağ dengesini bozabilir.
-Sıcak su cildinizi tahriş edebilir. Bu nedenle yüzünüzü yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin.
-Cildinizi çok fazla ovalamayın. Bu, cildinize zarar verebilir.
-Herhangi bir cilt probleminiz varsa bir dermatoloğa danışın.