İsrail kullandığı fosfor bombalarıyla büyük bir katliama imza attı. Siyaset bilimci Furkan Kaya, konuyla ilgili "Yeni büyük Ortadoğu haritası çiziliyor ve yeni bir perdenin aralandığını görüyoruz. Durum İsrail Filistin meselesinden çok öte. " dedi.

CİĞERLERİ PATLATAN SOYKIRIM

İsrail geçmiş dönemlerde olduğu gibi Gazze'ye başlatmış olduğu saldırılarda misket bombalarını ve fosfor bombalarını kullandı. Bunu eleştiren Siyaset bilimci Furkan Kaya, "Bunlar Cenevre anlaşmasına ve uluslararası hukuka göre yasaklanmış bombalar. Tıpkı Nepal bombası gibi. Yani ısı duyarlı, bölgeye attığınız zaman kimyasal bir etki yaratarak öncelikle insanların ciltlerini yakan daha sonra kemiklere, kemiklere doğru ilerleyen, nüfus eden soluduğunuz zaman ciğerlerinizi patlatan ve toplu ölümlere yol açan aslında bir soykırım silahından bahsediyoruz ve İsrail’in daha önceki saldırılarında da bu tür bombaların kullandığını ve tüm dünya başta da Türkiye olmak üzere bunun bir savaş suçu olduğunu söylemesine rağmen. İsrail'i destekleyen batılı ülkeler ve Birleşmiş Milletler de kör, sağır ve dilsiz. " dedi.

İSTEDİĞİN GİBİ VUR, SORUN YOK

Türkiye mazlumların yanında! Afganistan'a 24 tonluk insani yardım gönderildi... Türkiye mazlumların yanında! Afganistan'a 24 tonluk insani yardım gönderildi...

İsrail'in başlatacağı kara operasyonunda da bu bombaları kullanılması bekleniyor. Öyle ki bazı görüntülerde misket bombasına benzeyen bombalar da vardı. İsrail Savunma Bakanı'nın son açıklamalarını değerlendiren Kaya, "İsrail askeri istediği yeri vursun ister hastane olsun, okul olsun, ev olsun ibadethane olsun, cami olsun. Hiçbir şey fark etmez. Hiçbir şeyden sorumlu olmayacaksın. Yani hukuken bir yargılamanız olmayacak. Hukuki sorumluluğunuz olmayacak. Bu çok dehşet verici bir açıklamaydı. Çünkü artık İsrail askeri için her yer askeri hedef. Şu anda sınırda bekleyen yüzlerce tank var. İsrail ordusu sınırda Gazze şeridinin içerisine doğru çok yakın bir zamanda artık bu ilerleyişin başlaması bekleniyor ve Hamas da sokak savaşına hazır olduğunu belirtti." ifadelerini kullandı.

MÜHİMMAT DOLU UÇAK GEMİLERİNİN AMACI NE?

Yine büyük füzelerin, roketlerin olduğu, labirentlerin ve tuzakların olduğunu belirten Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: "Gerçekten şu anda İsrail’in özellikle orantısız bir güç olarak özellikle Filistin halkın üzerine başlatmış olduğu saldırı dünyada maalesef yankı bulmuyor ve işte o batılı bazı İsrail destekleyen ülkeler, özellikle Almanya, Fransa, İngiltere ve tabii ki Amerika Birleşik Devletleri İsrail’in arkasında olduklarını ifade ediyorlar. Bölgeye mühimmat dolu uçak gemileri gönderiyorlar. Karşınızda büyük bir güç yok. Mesela Rusya'yla savaşmıyorsunuz, şu an Çin'le de savaşmıyorsunuz, küçücük bir Gazze şeri içerisindeki Hamas'a karşı mı bunlar?"