Senato, Salı günü Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onaylamak için ses getiren bir oylama yaptı. İki parti, uzun zamandır askıda olan paketi imzalaması için Joe Biden'ın masasına göndermek üzere birleşti. Nihai oylama 79'a 18 oldu.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer yaptığı konuşmada, "Bugün Senato tüm dünyaya birleşik bir mesaj gönderiyor: Amerika ihtiyaç duyduğu anda her zaman demokrasiyi savunacaktır" dedi.

Schumer, konuşmasının devamında ise şu sözleri sarf etti: Hiç şüpheniz olmasın, Amerika dünya sahnesinde bir lider gibi davranma, Vladimir Putin gibi otokratik haydutlara karşı saf tutma sözünü yerine getirecek. Putin'e Amerika'ya karşı bahis oynamanın her zaman çok ciddi bir hata olduğunu gösteriyoruz.

İtalya'da öğrenciler Filistin'e destek için çadır kurdu İtalya'da öğrenciler Filistin'e destek için çadır kurdu

Aylarca süren gecikmeler ve aksaklıklardan sonra Meclis geçen hafta Amerikan’ın müttefiki olan söz konusu üç ülkeye fon sağlanmasını öngören dört yasa tasarısını onaylarken, öte yandan, sosyal medya platformu TikTok'un ABD’de yasaklanmasına yol açabilecek yasa teklifini de onayladı.

ABD’DEN MÜTTEFİKLERİNE ASKERİ DESTEK

Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yapılan yardımlara dönecek olursak; ABD, Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna'ya 60,8 milyar dolar, Filistinlilere yönelik saldırılarına devam eden İsrail’e 26,3 milyar dolar ve Çin'e karşı savunmasını güçlendirmesi için Tayvan’a 8,1 milyar dolar askeri yardımda bulunacak. Öte yandan, mevzuata göre Gazze dahil çatışma bölgelerindeki sivillere insani yardım yapılacağı da belirtiliyor.