Süper Lig’de 12 hafta geride kalırken liderliği Aytemiz Alanspor sürdürüyor. Takımın sezon başında hocası değişmiş, birçok önemli isim ile yollar ayrılmış olsa da hiçbir güç kaybı yaşamadığına şahit oluyoruz. Öncelikle Çağdaş Atan’ın takımın başına getirilmesinden sonra oynanan oyun ve kadro yapılanması taraftarı mutlu etmiştir diye düşünüyorum.

Çağdaş hoca takımın başına gelirken herkesin bir öngörüsü vardı; Erol hoca gitti takımdan iyi oyuncular gitti bu takım bu sene ligde kalır mı diye görüşler vardı. Fakat Çağdaş hoca ve yapılan yerinde transferlerle aslında takım daha güçlü konuma geldi.

Oynanan akıcı ve güzel futbol taraftarları her hafta daha da umutlandırırken, geçen sezon Medipol Başakşehir’in yazdığı hikayenin bir benzerini de Alanspor’dan görür müyüz diye düşünüyor insan.

Anadoludan yeni bir şampiyon belki bu sezon çıkabilir Alanyaspor, etikili oyununu devam ettirebilir ve devre arasında kadrosunu biraz daha genişletebilirse Alanyaspor bu sezon büyüklerin önünde zirveyi tek başına götürebilecek kaliteye sahip.

Üst üste alınan 2 mağlubiyetle her ne kadar moraller bozulsada takım kendisini Beşiktaş maçını kazanarak toparlamayı başardı. Çok önemli bir 3 puan alan Alanyaspor bir bakıma taraftara kendini affettirdi diyebiliriz.

Bir parantezde Çağdaş hocaya açmak istiyorum. Hoca iyi niyetli fakat bazı hareketleri kendine ve takıma zarar veriyor. İyi gidişi bozan mağlubiyetin tek sorumlusu kendisi. Ceza alarak takımı yalnız bırakan Çağdaş hoca hemen ardından dönüş yaptı galibiyet aldı diye sevindik, bu seferde basın toplantısında tuhaf bir davranış sergiledi. Soru yok diye kızıyor ya ne tuhaftır ki çoğu teknik direktörde soru almamak ister halbuki.

Çağdaş hocaya bu hareketler yakışmıyor. Biz onun efendiliğini ve yaptığı işleri çok beğeniyoruz ama son haftalarda yaptığı davranışlar kendisine eksi olarak yansıyor. Hocada bunun farkında olup kendisine çeki düzen vereceğinden eminiz.

Gelecek haftalarda Alanyaspor güzel oyununu devam ettirirse ligin devre arasını lider olarak kapatacaklarını düşünüyorum. Bekleyelim görelim…