İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, yeni dönem için “Daha fazlasını yapmak için geliyoruz” mesajı verdi.

Gençler

154. Yıla özel 154 projeyle Türkiye yüzyılına hazır

140 bini 30 yaş altı olmak üzere toplam 300 bin nüfusuyla genç ve dinamik yapısı, sanayisi ve ihracatı ile ülke ekonomisine sağladığı katma değeri, girişimci ruha sahip müteşebbis insanı, bereketli topraklarıyla tarımsal üretimi, kaplıcaları ve tarihi değerleriyle turizmi öne çıkan İnegöl’de, sürekli göç alan şehri başarıyla yöneten ve her yıl ortalama 8-10 bin dolayındaki nüfus artışına cevap vererek örnek bir yerel yönetim modeli ortaya koyan İnegöl Belediyesi, yeni dönemde de mega projelerle adından söz ettirecek.

Hazırlıklarını bu doğrultuda yaptıklarını ifade eden Başkan Taban, “1870 yılında kurulan İnegöl Belediyesi’nin kuruluşunun 154. Yılına özel olarak bu dönem için 154 proje hazırladık. Herkese hitap edecek bir beyannamemiz var. Şehirleşme ve kent estetiğinden ulaşıma, alt yapından afet yönetimine, çevre ve iklim projelerinden eğitim ve spora, akıllı dijital kent uygulamalarından yerel ve kırsal kalkınma projelerine, sosyal sorumluluk projelerinden kültür, sanat ve turizme 10 ayrı kategoride projelerimizle 7’den 77’ye herkesi memnun edecek plan ve programımız hazır” dedi.

Toki

İnegöl’de riskli yapılar yerinde dönüşecek

Şehirleşme ve kent estetiği alanında atılacak adımlardan söz eden Başkan Taban, “Burada hem afet riski ile mücadele hem de konut ihtiyacını karşılayacak planlamalarımız var. Farklı lokasyonlarda 10 bin konutun yerinde dönüşümü planlandı. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sosyal konut üretme noktasında 1000 konut sunmayı hedefliyoruz. Yine bunların haricinde 4 ve 5. Etap TOKİ konutları ile hızlı nüfus artışına cevap verecek konut üretimini sağlamayı hedefliyoruz. Bir yandan da şehrimizde yeniden düzenlememiz, günün şartlarına uygun şekilde planlamamız gereken alanlarımız var. Ek Hizmet Binası, tarihi çarşı, Alanyurt, Yenice, Akhisar ve Cerrah meydanları gibi. Yine ulaşıma dair ciddi planlamalarımız var. Devam eden alt yapı çalışmalarımız var, bunlar yeni dönemde de sürecek. Şehrin tüm alt yapısını sil baştan yeniliyoruz. Tüm şehri ilmek ilmek işliyoruz. Afet yönetimi noktasında planlamalarımız var. Yüzde 49’u ormanlarla kaplı şehrimizin yeşil özelliğini koruyacak, hatta arttıracak çevre ve iklim alanında projelerimiz, planlamalarımız var” diye konuştu.

İnegöl Şehi̇r Stadyumu

Ümraniye'de ikinci yıldırım dönemi başladı Ümraniye'de ikinci yıldırım dönemi başladı

İnegöl beklediği stadyuma kavuşuyor

Eğitim ve spor alanında da İnegöl’de yeni dönemde önemli çalışmaların hayat bulacağını kaydeden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Eğitim ve spor başlığını ayrıca önemsiyoruz. 70 bin ilk, orta ve lise düzeyinde öğrencimiz var. Bu alandaki yatırımlarımız, 70 bin gencimizin geleceği adına önemli adımlar. Spor başlığında özellikle İnegöl’ümüzün heyecanla beklediği bir stadyum projesi var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla hayat bulacak projede İnegöl güzel bir şehir stadyumu kazanacak. Eğitim alanında da kendi formatımız olan Nöbetçi Kitaphanelerin sayısını arttıracak çalışmalarımız olacak. Yeni yüzme havuzları da bu dönem öncelikli çalışmalarımızdan olacak. Yine Girişimcilik Merkezi, Bilim Merkezi, spor salonları, semt sahaları ile şehrimizi donatmak istiyoruz.”

Nikah Salonu

Sektörel projelerle inegöl’ün değerlerine değer katılacak

“İnegöl’ümüz sanayi üretimiyle, mobilyasıyla, tarımıyla bir bütün. Yerel ve kırsal kalkınma başlığında da sektörel projelerimiz ve yatırımlarımızı ilçe halkımızla buluşturacağız. Mobilyamızı dünyaya ulaştıran lojistik sektörü için bir Lojistik Merkezi, üretimi destekleyecek yeni sanayi alanları, kadın girişimcilere özel destekler, genç girişimcilere destekler, tarımsal faaliyetler ana başlıklarımız arasında yer alıyor.”

Kadın Yaşam Merkezi

Kadınlara özel yaşam merkezi

“Sosyal sorumluluk alanında da Yeni Nikah Dairesi ve Kadın Yaşam Merkezi projelerimiz vatandaşlarımızın heyecanla beklediği çalışmalar. Bünyesinden birden çok nikah salonu, ikram alanları, fotoğraf çekinme alanı, aile bekleme odaları gibi alanların yer aldığı Nikah Dairesi ile şehrimiz yeni bir merkez kazanmış olacak. Kadın Yaşam Merkezi de içerisinde; havuz, aqua park, fitness ve pilates salonları, diyetisyen, psikolog ve spor eğitmenlerinin bulunduğu bir kompleks olarak hayat bulacak. Sadece hanımefendilere özel bir mekan oluşturacağız. Ayrıca hanım kardeşlerimiz için yeni Ana Kucakları, yeni kapalı yüzme havuzları, kadın girişimcilere destek, e-çarşı, yöresel ürün satış alanları, evlilik destek paketleri, Kadın Kart ve yenidoğan desteği projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Karanlık Gökyüzü Parkı

İnegöl turizmde çağ atlayacak

“Önemli başlıklarımızdan biri de turizm. Bu konuyu çok önemsiyor ve ciddi yatırımlar planlıyoruz. Mevcut turizm değerlerimizin yanına; İnegöl Kış Turizm Merkezinden tutun da teleferik projesine, Halfeti modeli bir Marin İnegöl projesinden Oylat Cam Seyir Terasına, Fevziye Orman Parkından Ada Park projesine, Astronomi turizminin vazgeçilmez mekanlarından biri olacak Karanlık Gökyüzü Parkı ve Leylek Köyü projesine pek çok yeniliği şehrimize kazandıracağız.”

1000 Sosyal Konut

Gençlere özel projeler

“Yeni dönemde gençler için özel bir hazırlığımız var. Yeni kapalı yüzme havuzları, yeni Gençlik Merkezi, Nöbetçi Kitaphaneler, yeni antrenman sahaları, Girişimcilik Merkezi, Bilim Merkezi, Motospor Kompleksi, kapalı spor salonları, semt sahaları, bisiklet yolları, master teşvik programları, eğitim yardımları, sporcu genç bursu, staj desteği, Kariyer ve İstihdam Merkezi, genç girişimcilere destek, kırtasiye yardımı, kantin desteği, üniversite öğrencilerine seyahat desteği, marka festivaller, scooter ve bisiklet park alanları,  genç kart, yeni YKS kurs merkezi, Genç Mobil Uygulamamız ile İnegöl’ümüzde gençlerimiz el üstünde olacak.”

Fevziye Orman Parkı

Tarımda İnegöl modeli

“Tarıma verdiğimiz destekleri yeni dönemde de arttırarak devam ettireceğiz. Üreten Çiftçiler Kooperatifinin niteliğinin arttırılması, zirai ilaç dolum merkezleri, ürün toplama merkezlerinin arttırılması, yöresel ürün satış alanları, örnek eğitim bahçesi çalışmaları, sulama göletlerinin arttırılması, yeni tür tanıtım festivalleri, yeni çeşit tohum dağıtımları, yeni çeşit fidan dağıtımları, toprak analizi, tarımsal makine ekipman destekleri, tarım kitapheneleri, sütmatik, marka tescil çalışmalarımızla Tarımda İnegöl Modeline tam destek vermeye devam edeceğiz.”