7 Mayıs'ta Apple, yılın ilk resmi Apple Etkinliği olan "Let Loose" canlı yayınını gerçekleştirecek. Hangi yeni ürünler gösterilecek? 

Etkinlik hakkındaki sızıntı ve söylentilere dayanarak yeni iPad modellerinin ve yepyeni bir Apple Pencil gibi bazı aksesuarların piyasaya çıkacağını söyleyebiliriz. 

Bu arada, Apple, "Let Loose"u "farklı türde bir Apple etkinliği" olarak adlandırıyor ancak bunun ne anlama geldiği henüz belli değil.

Apple etkinlikleri genellikle haziran ve eylül aylarında gerçekleşir; WWDC (Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) yazın ve en yeni üst model iPhone'ların tanıtıldığı etkinlik ise sonbaharda yapılır. Apple normalde Mayıs ayında etkinlik düzenlemez. Rutin program dışındaki en son Apple etkinliği, 30 Ekim'de M3 MacBook'ların tanıtıldığı "Scary Fast" canlı yayınıydı.

7 MAYIS APPLE ETKİNLİĞİNDE NELER TANITILACAK? 

Bloomberg News'ün teknoloji gazetecisi Mark Gurman, Apple'ın 7 Mayıs etkinliğinde neler tanıtacağına ilişkin yeni bir rapor yayınladı. "Let Loose" etkinliğinde Apple'ın tanıtmasını beklediğimiz ürünler şu şekilde;

Yeni bir iPad Pro

Apple'ın tanıtımına bakacak olursak kalem tutan bir el görünüyor ve bu yüzden bir tablet gelmesi çok olası. "Let Loose" etkinliğinde Apple'ın iPad ve ilgili aksesuarlarına odaklanacağı aşikar.

iPhone'larda ilginç hata: Silinen fotoğraflar geri geldi iPhone'larda ilginç hata: Silinen fotoğraflar geri geldi

Bununla birlikte, Mark Gurman'a göre Apple muhtemelen iki yeni iPad modelini çıkaracak. İlk olarak etkinliğin "yıldızı" iPad Pro.

Gurman, yeni iPad Pro'nun OLED ekrana sahip ilk iPad olacağını, bunun da iPad'in görüntü kalitesini artıracağını ve muhtemelen daha ince bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkacağını söylüyor. Apple, 11 inçlik ve 12,9 inçlik olmak üzere iki versiyonunu piyasaya sürecek. 

Bu arada, bunlar sadece güçlü tahminler ve sızıntılar, henüz resmi bir açıklamanın olmadığını belirtelim.

Öte yandan, bu yeni Apple iPad Pro'ların teknoloji devi tarafından geliştirilen yeni M4 yonga setine (çip) sahip ilk Apple cihazları olma ihtimali var. M4 çipinin bu yıl ve gelecek yıl boyunca Apple'ın bilgisayar ve mobil cihaz serilerinde kullanıma sunulması planlanıyor ve Apple'ın gelecekteki yapay zeka ürünlerinde önemli bir rol oynayacağına inanılıyor.

Yenilenmiş iPad Air

"Orta seviye" bir iPad, iPad Air geliyor. Önceki modelden çok büyük bir sıçrama olmasa da Apple, alışılagelmiş 10,9 inçlik modelin yanı sıra cihazın tamamen yeni 12,9 inçlik versiyonunu da piyasaya sunacak gibi görünüyor. iPad Air'in, Apple'ın ilk kez 2022'de M2 MacBook Air ile piyasaya sürdüğü M2 çipinden güç alması bekleniyor.

Yenilenen iPad Pencil

Daha önce de belirtildiği gibi, Apple'ın etkinlik grafiğinde ağırlıklı olarak bir kalem yer alıyor, bu nedenle yeni bir Apple Pencil sürümünün gelmesi bekleniyor. Bloomberg'e göre yeni Apple Pencil, en az bir yıl güncellenen alt seviye versiyonun değil, 2018'de piyasaya sürülen üst seviye modelin bir güncellemesi.

Bu yeni premium Apple Pencil dokunsal geri bildirime sahip olacak; yani kullanıcılar cihazı kullanırken "titreşim benzeri bir etki" hissedecekler. 

Gurman'a göre eklenmesi muhtemel bir başka yeni özellik ise, kullanıcıların Apple Pencil'ı elleriyle sıkarak, cihaza baskı uygulayarak görevler gerçekleştirmelerine olanak tanıması. 

iPad için Sihirli Klavye (Magic Keyboard iPad) 

Görünüşe göre bu yeni iPad modelleri yeni Magic Keyboard ile piyasaya sürülecek. Yeni sürüm hâlâ bir iPad kılıfı, klavye ve trackpad ile birlikte gelecek ancak alüminyum kullanacağı ve "daha dizüstü bilgisayar benzeri" görüneceği için "daha dayanıklı" olacak.

APPLE 'LET LOOSE' MAYIS ETKİNLİĞİ NASIL İZLENİR? 

Teknoloji şirketi Apple, "Let Loose" etkinliğini 7 Mayıs Salı günü (yarın) Türkiye Saati İle 17.00’de başlatacak. Etkinlik, Apple’ın YouTube kanalından ve resmi sitesinden ( apple.com ) canlı yayınlanacak.