Geçtiğimiz günlerde Apple’ın eski sürüm telefonlarıyla ilgili artan şikâyetler üzerine müşteriler dava için müracaat etti. Apple gelen şikâyetler üzerine 25 dolar iade ödemesini kabul etti. Bu sadece ABD’de geçerli olacak.
 ABD’li şirket 2017 yılında, eski model cihazlarında “beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek” gerekçesiyle performans yavaşlatmasına gittiğini kabul etti, bunun üzerine bazı müşteriler tarafından dava edildi. Kaliforniya’daki ABD Bölge Hakimliği tarafından onaylanması gerekiyor. 
Apple’ın yalnızca ABD’deki iPhone sahiplerine ödeme yapacak. Firma hatasını kabul etmesi durumunun ardından batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. 
Birçok kişinin yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek tüketici avukatlarına başvuruda bulundu. Şirket, mühendislerin bu durumları ele almak için hızlı ve başarılı bir şekilde çalıştığını söyledi. Avukatlar ayrıca, masraflar için de 1,5 milyon dolar kadar talep etmeyi düşünüyor.
 California merkezli şirket, tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü verdi. Anlaşmanın sonucu olarak iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olanlar talepte bulunmaları halinde 25 dolar iade alabilecekler.