Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye saldırısını konu alan "Fırçam'ın Sesi" sergisi Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye saldırısını konu alan "Fırçam'ın Sesi" sergisi

14 milyon TL bütçeli Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesi çalışmaları içinde yer alan ana arı üretim eğitimini tamamlayan 61 üretici için Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salonunda sertifika tören düzenlendi. Sertifika töreninde 3 üreticiye ana arı üretim izni belgesi verilirken, eğitimini tamamlayan diğer arıcıların belgeleri törene katılan protokol tarafından verildi. 
  
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, tarımsal alanda üretici ve yetiştiriciler için desteklemelerin iki-üç katına çıktığını belirterek, tarım sektörüne Bakanlık olarak büyük destekler sağladıklarını açıkladı. Sevinç, “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız orman yangılarında bal ormanlarımız açısından kayıplar verdik. Arıcılarımız bu konuda büyük sıkıntılar le karşı karşıya kaldı. Ama Bakanlığımız hem maddi, hem manevi arıcılarımızın bu sıkıntılarını aşmalarında yanlarında durdu. Ana arı üretim projesi Muğla’daki arı yetiştiricilerimizin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeleri amacıyla yapılan bir proje. Bu proje ile birlikte inşallah markalaşma yönünde, elimizdeki ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi ve gelir açısından da büyük bir adım atılmış durumda.  Bu proje ile yeni ve genç arı üreticilerimiz yeni sayfalar açarak bu mesleği devam ettireceklerdir” dedi. 
  
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesinde birçok oda, borsa, kurum ve STK’nın bir araya geldiğini belirterek, “Muğla’nın kalkınmasının ana lokomotif turizm gibi görünse de tarımsal alanda da çok iyi durumdayız. Su ürünlerinde Türkiye’de ihracatta birinci sıradayız, yine çam balında birinci sıradayız. Narenciye, zeytin ve zeytinyağında da çok iyi yerlerdeyiz. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin destekleri çok önemli. Biz de valilik olarak sizlerin azmini gayretini bu projelerle sizlerdin daha çok kazanmanız için, Muğla’nın ve Türkiye’nin kazanması için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. 
  
Ana arı üretim’ sertifika törenine Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra, MUTSO Başkanı, GEKA Genel Sekreteri, MAYBİR ve Ticaret Borsası Başkanı katıldı.