Galatasaray şampiyonluk için sahada Galatasaray şampiyonluk için sahada

Süper Lig’in lideri Galatasaray, şampiyonluk mücadelesine rekorlarla devam ediyor. Yenilgiyi unutan, ocak ayından bu yana puan kaybı bile yaşamayan Aslan, Sivasspor maçıyla birlikte yeni rekorlara imza attı. Deplasmandaki 1-1’lik Sivasspor maçıyla ligde son puan kaybını yaşayan Cimbom, rakibini gole boğdu. 6-1’lik galibiyetle de sarı-kırmızılılar üst üste 16. kez kazandı.

Üç futbolcusunun ‘duble’ yaptığı Cimbom, 96 puanla bitime 3 hafta kala Süper Lig tarihinin en çok puan toplayan takımı oldu. Ligde üst üste 16’ıncı maçını kazanan sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de son 23 maçta yenilgi yaşamadı. Sivasspor galibiyetiyle evinde 18’de 18 yapan Aslan, bu sezon sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım olarak dikkati çekiyor. Galatasaray, ligde sahasında çıktığı son 35 maçta da mağlup olmadı.

Son 7 maçta 9 gol, 2 asist

Sarı-kırmızılı camianın yıldızı, taraftarın sevgilisi Mauro Icardi, Sivasspor karşısında 2 gol 1 asistle oynadı. Formunun zirvesini yaşayan Icardi, son 7 maçta 9 gol 2 asist kaydetti. Bu sezon ligde 23 gole ulaşan Arjantinli yıldız, ikinci sezonunda 53 gole ulaşarak Gomis’i geride bırakıp, Galatasaray tarihindeki en golcü üçüncü yabancı oldu.

Ziyech’ten 4 gol 1 asist

Son haftaların formda futbolcularından Hakim Ziyech gollerine devam ediyor. Uzun süren sakatlığı döneminde taraftarı bıktıran, fakat sahalara fırtına gibi dönen Ziyech, son 4 maçta 4 gol 1 asiste ulaştı. Sezonun gollerinden birisine imza atan Faslı yıldız için teknik direktör Okan Buruk, “Transfer dönemi bilinmez ama gelecek sezon da bizimle olacak” dedi.