Trabzonspor’da Süper Kupa galibiyeti taraftarların 10 yıllık kupa hasretini sona erdirdi. Geldiği günden beri takımda birçok değişikliğe imza atan Abdullah Avcı, kendi oyun taktiğiyle Trabzonspor’u başka bir noktaya taşıdı.

Medipol Başakşehir karşısında Süper Kupa Finali’nde oynattığı futbolla taraftarları mest eden Avcı, sezonun geri kalanında ise 11 puan farka rağmen gelecek için umutlandırdı.

Avcı, Trabzonspor’da oynattığı etkili oyunla takım ruhunu yeniden yakaladı. Ligin şuan 6. Sırasında bulunan Trabzonspor alt sıralardan Avcı’yla birlikte hızla yükselişe geçti.

Trabzonlu taraftarların ilk geldiği zamanlar her ne kadar kafasında şüphe olsada şuanki oynanan takım oyunu taraftarı mutlu ediyor.

Avcı 10 yıl çalıştırdığı Başakşehir’e karşı Trabzonspor başında ilk kupasını kazandı. Beşiktaş derbisi öncesi kupayla moral bulan Bordo-Mavililer ilk maçta farklı mağlubiyeti bu karşılaşma da telafi etmeye çalışacak. Trabzonspor etkili oyununu bu karşılaşmada da sürdürürse lider Beşiktaş’ı bu karşılaşmada yenme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan Medipol Başakşehir’de bu sezon takım bir türlü toparlanamadı. Sezon başından beri kötü gidişe bir türlü dur diyemeyen Turuncu-Lacivertliler, Okan Buruk yönetiminde geçen sezon kazanılan şampiyonluğun ardından devam eden kötü gidişe bir de kupa mağlubiyeti eklendi. Her ne kadar yönetim Buruk’la devam etmekte ısrarcı olsa da ben Okan Buruk ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Pazar günü derbi de ise bakalım bu sefer Abdullah Avcı bir diğer eski takımı Beşiktaş’a karşı nasıl bir oyun oynatacak ve o karşılaşmadan da 3 puanla dönecek mi? Bekleyelim görelim….