Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın BAE'ye yaptığı ziyaretin ardından ortak yazılı açıklama yayımlandı.

Bin Tarık'ın BAE'ye gerçekleştirdiği ziyarette BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'la bir araya geldiği aktarılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede bölgenin güven ve istikrarını destekleyen ortak çıkarlar doğrultusunda koordinasyonu güçlendiremeye değinildiği vurgulanan açıklamada, "Bin Tarık ve Al Nahyan, bölgeyi ve halklarını gerilimin tehlikelerinden korumak için tarafları itidale davet etti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Bin Tarık ile Al Nahyan'ın ikili iş birliğinin ilerletilmesi için Umman ve BAE'li ilgili makamların sarf ettikleri çabaları takdir ettiğine işaret edildi.

 İran-İsrail gerilimi

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail'de 53 Filistinli tutuklu gazeteci var Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail'de 53 Filistinli tutuklu gazeteci var

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İran basını, 19 Nisan sabahı İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyururken, ABD medyası İsrail'in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediğini yazmıştı.