Özel Haber

Fidan, Gazze Şeridi'nde ramazan ayından önce ateşkese ulaşılması için büyük bir çabanın olduğunu bleirterek, "Açlığın kol gezdiği Gazze'ye insani yardımların ulaşması elzemdir" dedi.

Fidan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar:

ADF'de çok farklı düzeyde katılımcı, yoğun etkiletişmde bulundu.  Foruma bu yıl 148 ülkeden 4 bin 700 kişi, 19 Devlet ve Hükümet başkanı, 2 Özel Yönetim Başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı katıldı.

Tayvan Adası'nın çevresinde hareketlilik: Çin'e ait 22 hava aracı tespit edildi! Tayvan Adası'nın çevresinde hareketlilik: Çin'e ait 22 hava aracı tespit edildi!

Sayın Cumhurbaşkanımız seçim kampanyasıyla ilgili yoğun bir mesaisi olmasına rağmen 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldiler. Ben de ayrıca 32 mevkidaşımla ikili görüşme yapma imkanı buldum.

Gazze'de devam eden zulmün sona erdirilmesi için atmamız gereken adımları konuştuk. Diplomasi kanalıyla dayanışma ve iş birliğinin her alanda artırılmasını istiyoruz.

"Yerleşik uygulamalardan ziyade tek taraflı adım atılmalı"

Ramazan ayından önce ateşkese ulaşılması için çok ciddi bir arzu ve çaba var. Açlığın kol gezdiği Gazze'ye insani yardımların ulaşması elzemdir. 

Birilerinin zinini bekleyerek Gazze'ye yardım ulaştırmak 2 milyon isnanın yavaş ve sessiz ölümüne ortak olma manasına geliyor. Artık uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adım atılması gerektiğini dile getirenler var bunu destekliyoruz.

Blinken'ın daveti üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere ABD'ye önümüzdeki hafta bir seyahat planlanmış durumda. Çok çeşitli konularda Amerika ile aramızdaki ilişkilerin bir muhasebesini yapmış olacağız.

"Rusya ve Ukrayna savaşın sonuna gelmiş görünüyor"

Rusya-Ukrayna savaşında her iki taraf da savaşla ilgili ulaşabilecekleri neticenin sonuna gelmiş görünüyor. Artık ateşkese yönelik belli bir diyalogun başlatılmasının zamanı geldi. İşgalin tanınması manasına gelmiyor ama işgalin tanınması ve egemenlik konularıyla, ateşkes meselesinin ayrılma zamanının geldiğine inanıyoruz.