İşlemek gerekir zamanı, tel tel, nakış nakış. Azmetmek gerekir, hevesleri değil, aklını kullanabilmektir marifet.
Akılcı olmak gerekir, düz ve dürüst olmak gerekir, hak etmek gerekir, başarının size getireceği alternatif olum halleri yaşamak için. Başarmak için iyi olmak gerekir, çünkü iyiler başarır ve kazanır. Paylaşmak gerekir.Çünkü paylaşılan artırımlı olur. 
Başarmak için fedakar olmak gerekir, başarmak için istikrarlı olmak gerekir. Gördüğünü iyi tartmak, tarttığını yorumlamak ve çözüm bulmak gerekir.
Başarmak tesadüfi bir iş değildir. Başarmak, öylesine varılan bir yol sonu hiç değildir. Başarmanın hazzı yemek içmekten öte psikolojik bir tattır.
EN GÜZELİ DE BAŞARMAK BAŞARAMAMAKTAN BESLENEN BİR PSİKOLOJİK DOYMDUR.
Kaç şeyi başardınız hayatınızda ? Kaç şey başaramadınız ? Özünde yapamadım dediklerimiz aslında yapacaklarımızın temelidir. Dikkat edin, sabırla devam eden insanlardır aslında kazananlar.
ASIL KAZANÇ BAŞARININ KENDİSİ DEĞİL ONU ELDE ETMEK YOLUNDA ÇABALAYABİLEN RUHU KEŞFETMEKTİR.
Siz, içinizde neyi başardığınızı, neyi başarmadığınız, neyi başarmak istediğinizi hiç düşündünüz mü ? 
Asıl başarı, olumsuzluk yaşayan insanın kendini motive edebilmesidir. Güç olan başarısızlığı değil, başarısızlıktan sonra olumsuza giden ruhu ayakta tutabilmektir.
Başarı bir yoldur sizi, daha büyüğüne götüren. Sonu hayır olan başarıları kestirmektir aslında en büyük başarı. Başarı diyebildiğiniz şeylerin altını ve ardını nasıl doldurduğunuz mühim, zira sizi bir sonraki adımda üç merdiven alta götürecek bir merdiveni çıkmak akılcı değil, aksine yanlıştır.
BUNDAN DOLAYI ASLINDA BAŞARI DİYE NİTELEDİKLERİMİZİ DÜŞÜNÜNCE YER YER GÖRECELİ OLACAĞINI DA GÖREBİLİRİZ.
Kimine göre sınıf geçmektir başarı, kimine göre o sene zayıfsız götürmektir, kimine göre sınavda bilmem kaçıncı olmaktır. Her insanın yapamayacağını başarmak mı başarı ? İyiyi yakalamak mı ? Standardı tutturmak mı? Bu kişiden kişiye tabi ki değişir. 
Başarı belki de kendi için en doğruyu ve hayırlıyı kestirip, tartabilip o yoldan gitmektir. Zor olan asıl büyük başarı budur. Başarı teslim olmaktır, başarının sahibine, ben küçük halimle elimden geleni yaptım, sen büyük lütfunla nasip et diyebilmektir.
Başarı, duadır... Dil ile yüreği, akıl ile zihni birleştirmek ve sonunda zaferi kazanmaktır. Zafer ise kesinlikle inanmaktan geçer. İnsan inanmadığı hiç bir şeyi başaramaz. Önce inanmalı ki sonra başarabilsin. İnanmadığınız hiç bir şey size başarı olarak dönmez, dönemez. Evrendeki sistemin yazılım alt yapısına tezattır bu.
ÖNCE İNANIN, SONRA SABIR EDİN, İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ DURUMUN DİĞER ADI BAŞARI OLACAKTIR ZATEN.