Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan, İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen "İkinci Ürün Ayçiçeği Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Projesi" kapsamında temmuz ayında Kocalar köyünde ekimi yapılan ayçiçeği boy verdi.

Köyde ikinci ürün olarak tercih edilen ayçiçeği için 75 dönüm alanda 6 farklı çeşit tohum denendi.

Yüksek verim beklenen ayçiçeği için köyde hasat programı düzenlendi.

"Kocalar köyündeki çiftçiler Batman'a öncü oldu"

Programa katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, biçerdöverle hasat yaptı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Canalp, 2022'de ayçiçeğiyle ilgili yapılan çalıştayda bu ürünün Batman'a uygun olduğu sonucuna varıldığını söyledi.

Akbal: “Fuzul Ventures olarak Stratejik Ortaklıklar Kurmak İstiyoruz” Akbal: “Fuzul Ventures olarak Stratejik Ortaklıklar Kurmak İstiyoruz”

Çalıştay sonucunun pratiğe dökülmesi amacıyla bu yıl temmuz ayında Kocalar köyünde ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade eden Canalp, "Kocalar köyü sakinlerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Kocalar köyündeki çiftçiler Batman'a öncü oldular. Eğer toprağınızı korumak ve topraktan daha fazla verim ve gelir elde etmek istiyorsanız çift ürün ekeceksiniz." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi de ayçiçeğinin ülke açısından önemli bir yağlı tohumlu bitki olduğunu belirtti.

Ülkede ekimi yapılan yağlı tohumlu bitkiler arasında ayçiçeğinin birinci sırada yer aldığını dile getiren Şanverdi, "Yağ ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 50'sini ayçiçeğinden karşılamaktayız." ifadesini kullandı.