Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Avrupa için "nükleer şemsiye" önerisi ülkede tepki çekti Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Avrupa için "nükleer şemsiye" önerisi ülkede tepki çekti

Çiğ gıdalar tükettiği videolarla ünlenen Rus fenomen Maxim Lyutyi’nin güneş ışığı ile beslemekte ısrar ettiği yeni doğmuş bebeği hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Lyutyi’nin yargılama süreci başladı. Mahkemede, 44 yaşındaki Maxim Lyutyi'nin yeni doğan bebeğini, insanların aç ve susuz kaldığı ve "güneşle beslendiği" bir diyet olan prana-yeme ile büyütmeye çalıştığı ifade edildi.

Zayıflıktan hayatını kaybetti 

Kosmos adı verilen bebek öldüğünde bir aylıktan daha küçüktü ve sadece üç buçuk kilo ağırlığındaydı. Lyutyi ve 34 yaşındaki partneri Oxana Mironova'nın çocuğu düzgün bir şekilde beslenememesi nedeniyle öldü.

Lyutyi, savunmasını değiştirip bebeğinin ölümüne gerçekten sebep olduğunu itiraf etmesinin ardından "kasten ağır bedensel zarar verme" suçundan sekiz yıla kadar hapis ve para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Bebeğini Göz Göre Göre Öldürdü Fenomen Baba Çocuğunu 'Güneş Işığı'yla Beslediğini Söyledi! 

Mahkemede suçunu kabul etti

Bu hafta Soçi'de yapılacak ceza duruşması öncesinde son kez mahkemeye çıkarak suçunu kabul etti. Daha önce de suçu, iki yıl "ıslah edici çalışma" cezası almış olan Mironova'ya yüklemeye çalışmıştı. Mironova'da demir eksikliği olduğunu ve bunun da bebeğin ölümüne yol açtığını iddia etmişti.

Öte yandan Lyutyi, Mironova'nın çocuğu emzirmesini engellemekle de suçlanıyordu. Bir kaynak, "Çocuk üzerinde deney yapmak, onu sadece güneşle beslemek ve sonra da başkalarına bu şekilde beslenilebileceğinin reklamını yapmak istiyordu" ifadelerini kullandı.

Bebeğini beslememesi için zorladı

Oxana'nın kuzeni Olesya Nikolayeva da şunları söyledi: "Onu bebeği beslememesi için zorladı. Erkek arkadaşı bebeği güneşin beslediğine inanıyordu. Oxana gizlice bebeği emzirmeye çalışıyordu ama Maxim'den çok korkuyordu. Bebeği güneş ışığıyla beslemek nasıl mümkün olabilir? Bir bebeğin anne sütüne ihtiyacı vardır."

Avustralya'daki kışlada askerin odasında uranyum ele geçirildi
Avustralya'daki kışlada askerin odasında uranyum ele geçirildi
Maxim, Oxana'nın doğum hastanesine gitmesine izin vermeyerek bebeği evde doğurmuştu. Sonunda bir deri bir kemik kalmış çocuğu doktora götürmeye karar vermişler ama artık çok geçmiş ve bebek yolda ölmüş.