Benim dediğiniz dünyalık, kıymetlilerinizi mutlu edince işe yarar. Sizin dünyalarınız olsa, lakin bir insanın yüzünde bir tebessüm olamazsanız neye yarar, kaç kuruş eder ki değeri ?

Dünyanın en değerli şeyi mutlu olan bir çift gözdür. Tatlı söylenen bir çift kelam, elden tutunca hissedilen güzel enerjidir.

Sizin olsun dünyalığınız, içinde bencillik olan, ego kokan, küfleşmiş değerlerin çoktan çöpe gittiği. Bir masum çocuğun paylaştığı gibi paylaşmıyorsa insanlık elindekini çocuktan utansın ve çocuktan öğrensin bilmesi gerekeni.

Aç olana rızık, su bulamayana su olamadıktan sonra sizin olsun lüks evleriniz, araçlarınız, desinler kokan eşyalarınız, takılarınız. 

Derman olamadıktan sonra size kalsın bankadaki sıfırı fazla sayıdaki paralarınız. Kefen bezi almaya herkes yardım eder de yaşarken derman olmak çok kimsenin aklına gelmez.

Aracınızın markası, modeli değil de içine kimleri alıp gideceği yere bıraktığınız, Aracınızın zekatını ödeyip ödemediğiniz mühim.

Eviniz bilmem kaç katlı ve neyden yapılı olması değilde, kaç fukara, yetim çocuk içeri alıp oturttuğunuz, bir tas yemek yedirdiğiniz mühim, Bu evinizin zekatıdır.

Yemek yerken bilmem ne eti pişiren yere gitmek, hele bir de arsızca sosyal medyadan etiketlemeniz değil de, oraya giderken yoldan geçen bir yaşlıyı oturtup masanıza hadi birlikte yiyelim diyebilmek mühim. Yediğinizin zekatıdır bu.

Gördüğünün sadakasıdır ihtiyaçlının. 

Benim dediğiniz en çok özenerek giyindiğiniz kıyafeti olma ihtimali hiç olmayan insana verin, bu sizin için en büyük insanlık onuru, o kişi için mutluluk kaynağı olacaktır. 

İnsanın yediğinin, içtiğinin, giyindiğinin, taktığının herşeyinin bir zekatı dardır.

Hatta ve dahası dilinin zekatı vardır. Dilinizin zekatını verin, ya güzel konuşun, ya güzel konuşun. Ara yapın, kötülüğü kapatın, güzel olanı ifşa edin.

Sağlığınızın zekatı, hasta olan kişiye yardım etmek, işini yapmak, yerine çalışmaktır. Onu anlamaya yardım eder bu. Zira onun yerine onun işini yapmak,” ben de bu durumda olabilirdim”,  düşüncesinin fiiliyat halidir.

Gülüşünüzün zekatını verin, etrafınızdakileri mutlu edin. Fikrinizin zekatını verin, başkalarıyla güzel olan fikri paylaşın.

Aklınızın zekatını verin, ışık tutun insanların hayatına ama fener ama koca bir lamba misali....... Kıymetlim dedikleriniz, benim dediğiniz dünyalıklarınızdan daha değerlidir.