Avrupa kupalarında grup maçlarında genelde ilk iki maçı kazanan takımların bir üst tura yükseldiği öngörülüyor. Bu sezonda temsilcimiz Beşiktaş Şampiyonlar Ligi gruplarına 2 de 2 ile harika bir başlangıç yaptı. Beşiktaş 2 de 2 yaparak tarihte bir ilki de başarmış oldu. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda ilk 2 maçta galibiyet alan bir Türk takımı daha önce olmadı ve Beşiktaş bunu başardı. Beşiktaş son maçında Leipzig’i 2-0 yenerek grupta avantajı yakalamış oldu. Aldığı galibiyetle rakiplerine gözdağı veren Beşiktaş, gruptan çıkabileceğini de bir anlamda göstermiş oldu.
Aslına bakarsanız grupta takımların güçleri denk gibi gözüküyor. İlk kura çekildikten sonra Beşiktaş’ın gruptan çıkma şansı tüm spor dünyasına göre zor gibi gözüküyordu hatta yüzde 49 falan deniliyordu ama Beşiktaş grupta önce Portekiz’de Porto’yu farklı geçip evinde de Leipzig’i 2-0 la geçmesi grupta takımı büyük favori konumuna getirdi. Şimdi sıra da Monaco maçı var Beşiktaş eğer Monaco karşısında da puan ve puanlar almayı başarırsa gruptan lider çıkma şansı da yüksek gözüküyor. Şuan için Beşiktaş’ın sergilediği bu performans ile gruptan çıkması kesin gibi gözükse de Şenol Güneş’in takımda rotasyon yapması durumuna karşı da önlemler alması gerekiyor. Takımda her futbolcunun bir yedeği olsa da yedek oyuncularında Şampiyonlar Ligi temposuna ayak uydurması lazım. Bunun içinde Şenol Güneş’in bazı oyuncuları bazı maçlarda akıllı şekilde kullanması gerek.
Hücum hattı süper
Beşiktaş’ın hücum hattı hem gol anlamında hem de defans anlamında harika bir performans sergiliyor. Cenk Tosun her maç farklı bir görev üstleniyor. Önce ilerde gol atıyor sonra ise defansta takıma yardım ediyor. Son maçta gol atmasa da Babel’e  harika bir pas çıkartan Cenk golde de tebriği haketti. Beşiktaş takım olarak hem hücumu hem de defansı bu sezon çok iyi yapıyor. Takımın en uçtaki oyuncusu baktığınız da bir atakta ilerde gol ararken yeri geliyor defanstanda top çıkartıyor. Defans oyuncuları ise bir taraftan kaleyi savunurken bir taraftan da ileri çıkıp gol arayabiliyor. En büyük özelliği ise takımın oyunun her iki yönünü de iyi bir şekilde oynaması ve futbolcuların bir birine sahanın her yerinde yardımcı olarak birlikte hareket etmesi. Dileriz ilerleyen grup maçlarında da bu performans devam eder ve Beşiktaş gurubu lider tamamlar.
Beşiktaş’ı haftasonu zor bir Trabzonspor maçı bekliyor. Çünkü takımda cezalı oyuncuların çoğunluğunun kemik kadrodan olması Beşiktaş için sıkıntı yaratacak mı bu da ayrı bir merak konusu. Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra burada alınacak bir galibiyet takımın tekrardan ligde üst sıralara oynamasına ve şampiyonluk takibini sürdürmesini sağlayacak.