Berfin Bitirim-Muhabir

Beykoz  iki gündür vatandaşlar musluklardan akan kokulu su nedeniyle zorluk yaşıyor.İSKİ’ye ait şebeke suyundan lağım kokusuna benzer ağır kokunun geldiğini fark eden vatandaşlar hiç zaman kaybetmeden durumu yetkililere bildirdi.

Koku nedeniyle şebeke suyuna atık su karışmasından tedirgin olduklarını ifade eden vatandaşlar yetkililerden herhangi bir uyarı yapılmadığını iddia etti.

Hasta olma korkusu yaşayan vatandaşlar, ihtiyaçlarını marketten aldıkları sularla karşıladıklarını ifade etti.

HERKES DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Esnaf Kenan Kalay, "Bu durumdan herkes şikayetçi. İnsanların elinde olmayan bir şey. Bunu anonsla insanlara bildirmeleri lazımdı. İnsanlar birbirlerini uyardı. Birkaç gün bu suların böyle olduğunu söylemeleri lazımdı. İnsanlar ’bu suyu kullanalım mı’ diye tedirgin. Kimse bilgi vermedi. Bu insanlar bilgiyi nereden alsın. Biz neye göre, kime göre hareket edeceğiz?" ifadelerini kullandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (İSKİ) » Dijital Arşiv Belge Bilgi  Teknolojileri A.Ş.

İSKİ YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşlarımız için Aslında.com olarak Beykoz İSKİ Şube Müdürlüğü’nden konuya ilişkin detayları öğrendik. Yetkililer, Cumhuriyet’te depo temizliği sırasında vananın açık bırakıldığını ve vatandaşların ihbarlarından sonra dezenfekte çalışmalarının başlatıldığını ifade ederken, klorlama işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Bölgede deşarj işlemi de yapıldığının altı çizildi.

Yetkililer sorunun bugün içerisinde çözülecek olmasına karşın şebeke suyu kullanımının yarından itibaren yapılması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kassam Tugayları kendini feda mı etti? Hamas'ın şartlı teklifine İsrail ne yanıt verecek? Kassam Tugayları kendini feda mı etti? Hamas'ın şartlı teklifine İsrail ne yanıt verecek?