1- Disk temizleme
Bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmasıdır. Disk temizleme kullanılarak bilgisayarı hızlandırmış olusunuz.

2- Windows güncellemeleri
Cihazınızın sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için en son güncelleştirmelerin ne zaman ve nasıl alınacağını seçme imkânı sunar.

3- Antivirüs programları
Virüsten koruma yazılımı veya kötü amaçlı yazılımdan koruma olarak da bilinen virüsten koruma yazılımı, kötü amaçlı yazılımları önlemek, algılamak ve kaldırmak için kullanılan bir bilgisayar programıdır. Bilgisayara tarama yaptırarak bir adım daha hızlandırma işlemini aktif etmiş olursunuz.

4- Sıcaklık
Bilgisayarınızı yavaşlatan da sıcaklıktır. Fazla ısınan bir bilgisayar her zaman performans bakımından yavaşlayacaktır. Fan temizlemeli ve tozlardan arındırmalıdır. Toz hava kanallarını tıkamasıyla sıcaklık artışına neden olur.

5- Kayıt defteri
Çöp dosyalar, çerezler ve birçok gereksiz işlemin biriktiği kayıt defterini temizlemek bilgisayarınızın hızı için çok önemlidir. Fakat tek tek dosyaları temizlemek çok zahmetli bir iştir çünkü yüz binlerce kayıt girdisinden oluşan kayıt defteri çok karmaşık olabiliyor.

6- Gereksiz programlar
Kullanmadığınız oyun veya program gereksiz yer kaplar bilgisayarınızı yavaşlatır. Denetim masasında program ekle kaldır aracılığı ile gereksiz oyun veya programları kaldırmanız bilgisayarı hızlandıracaktır.

7- HDD yerine SSD kullanın
SSD diskler HHD disklere oranla biraz daha hızlıdırlar fakat bunu yanında fiyat bakımından pahalıdırlar. Yavaşlatma nedeni kullandığınız eski veya yavaş hard diskler olabilir. Zamanla yıpranan hard diskler hataların meydana gelmesine neden olur. SSD diskleri depolama alanı olarak düşünecek olursak bu durumda depolama alanı az olanlar tercih edilebilir. Fiyatı uyguna gelebilir.

8- Disk birleştirme
Sabit diskiniz üzerindeki parçalanmış dosyaların yeniden belirli bir sıraya konulması... Bu sayede bir dosyanın dağılmış parçaları belirli bir sıraya konularak, dosyaya erişilmek istendiğinde daha hızlı bir okuma işlemi yapılır. Örnek verecek olursak dağınık olan dosyaları bir araya getirmesiyle düzenlemesidir.