ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı, Türkiye'nin 5G konusunda gelişmesi için 4,5G'nin ülke genelinde yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "5G'nin ilk aşamada yaygınlaşması 4,5G ve şebekelerinin üzerine entegre olacak modda gerçekleşecek. 5G'nin altında 4,5G, WiFi gibi birçok sistem yer alacak." dedi.

Balcı, AA muhabirine, Türkiye'de sadece bir ürünün cıvatasını takıp montajını yaparak, daha sonra da yüzde 51'lik faturasını onun üzerinden göstermenin yerlilik ve millilik olamayacağını söyledi.

Yerlilik ve milliliğin mutfakta başladığını vurgulayan Balcı, "Bir ürün üretirken tasarımında söz sahibi olmak, yaptığımız ürünün içine ne koyduğumuzu bilmek, bu alandaki çalışmaların süreçlerine hakim olmamız, ürünün yerli ve milli olduğunu gösterir." diye konuştu.

Balcı, Türkiye'nin içinde bulunduğu dönem itibarıyla akıllı ve sistematik davranması gerektiğini ifade ederek, "Ülke olarak etrafımızda yaşanan tüm olayları birlikte değerlendirip sonuca ulaşacak yöntemleri bulmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.