Uçan araba Aircar, Slovakya'nın başkenti Bratislava ve Nitra şehirlerinde bulunan iki havaalanı arasındaki test uçuşunu başarıyla tamamladı. Araç maksimum 170 km hıza ulaşarak 35 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi.

BİN KM MENZİL 2 BİN 500 METRE İRTİFA

Normal benzinli BMW motoru ile çalışan Aircar, bin km menzile ve 2 bin 500 metre irtifaya ulaşabiliyor. Şimdiye kadar havada toplamda 40 saat kalmış olan aracın yakın bir zamanda binlerce saatlik test uçuşlarını tamamlayacağı öngörülüyor.

Arabadan uçağa dönüşmesi 15 saniye süren Aircar'ın tasarımı dikkat çekiyor. Kanatlarını olduğu gibi kaldırıp geriye doğru yatırabilen aracın kuyruk kısmı da uzayıp kısalabiliyor.

200 KG AĞIRLIKLA 170 KM HIZ

Aircar'ın tasarımcısı Prof. Stefan Klein, gerçekleşen test uçuşunun da pilotu oldu ve yolculuğu son derece normal ve keyifli olarak değerlendirdi.

Test uçuşu sırasında saatte 170 km hıza ulaşan 2 kişilik uçan arabanın pilotu ve yolcusu ile birlikte ağırlık limiti toplam 200 kilogram.

YOLLARA MİNİ PİSTLER İNŞA EDİLEBİLİR

Aircar bir helikopter drone tarzında olmadığı için mutlaka bir kalkış ve iniş pistine ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle havaalanları gibi yerleri kullanmaya mecbur. Ancak ileride kullanımı yaygınlaşırsa anayollara paralel şekilde inşa edilecek iniş ve kalkış pistleri, geleceğin dünyasında sıradan altyapı hizmetleri haline gelebilir.