SPOR

Binicilik kurslarına büyük ilgi

Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde faaliyet gösteren binicilik kursları, 6-14 yaş arası öğrencilere haftanın üç günü, (Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe) 12.00-14.00 saatleri arasında veriliyor. Binicilik kursunda çocuklar bir yandan ata binmeyi öğrenirken, diğer yandan yeşil ormanlar içinde bol temiz havalı bir ortamda enerji depoluyor. Çocukların hayvan sevgisini pekiştirerek, eğlenceli ve faydalı bir yaz geçirmesi amacıyla verilen binicilik kurslarında, öğrencinin kendisinden büyük bir atı kontrol ederek özgüvenini geliştirmesi, bunun yanında sportmenlik liderlik ve sorumluluk niteliğini artırması amaçlanıyor.

“PASİF BİR SPOR DEĞİL; HER YAŞTAN İNSAN YAPABİLİR”
Son zamanlarda git gide popülerleşen bu dış alan sporu genel yanılgının aksine pasif bir aktivite olmaktan son derece uzak. Ata biniş ve çalıştırma kurallarını içine alan bir eğitim sporu olan binicilik ile kişinin hem kalp damar hem de kassal iyileşmesi sağlanıyor. Üstelik her yaştaki insanın rahatça yapabileceği bir spor çeşidi olan binicilik, kan dolaşımı ve solunum sistemini de iyileştiriyor. 
Binici, atın üzerinde olduğu süre içinde dik ve doğru bir şekilde oturduğu için kişinin duruşu da düzeliyor. Bunlara ek olarak binicilik, denge ve koordinasyonunuzu geliştiriyor.  Atın ritmik yürüme biçimi binicinin bu yürüyüşe sürekli uyum sağlamasını gerektiriyor. Böylece değişik kas grupları, özellikle de pelvik kaslar ve duruş kasları çalışıyor. At hızlandıkça binicinin farklı kas grupları da yoğun bir şekilde çalışmaya başlıyor. Kişinin omurgası, eklem hareketliliği ve birçok kas grubunun güçlenmesi sağlanıyor.