Sezonun flaş takımı Fenerbahçe sezon başında yaptığı transferlerle adından çokça söz ettirmişti. Şimdi devre arası transfer döneminde de yine transferin gözde takımı olmayı başardı, nasıl mı ? Mesut Özil’i Türkiye’ye getirerek.

Yaptığı transferlerle sezonu şampiyonlukla tamamlamak isteyen Sarı-Kanarya Mesut Özil’i getirerek çıtayı çok yüksek bir noktaya çekti. Bu transfer takım içindeki motivasyonu tavan yaptırırken bir yandan da ezeli rakiplerine büyük bir gözdağı olarak yorumlanabilir.

Günlerdir Mesut gelecek mi? Fenerbahçe bu transferi tamamlayabilecek mi? Arsenal, Mesut’u serbest bırakacak mı derken sonunda Ali Koç özel uçakla bu transferin bittiğini ve taraftara hediye ettiğini gösterdi. Diğer yandan başkanlık döneminin en büyük transferini degerçekleştirdi diyebiliriz.

Gelelim Mesut Özil’e; uzun süredir top oynamamış kadro dışı bırakılmış, futbola aç bir Mesut görüyoruz. Aslında müthiş bir kariyeri olan bir futbolcunun takımda neden istenmemesi de soru işaretleri.

Futbola Schalke 04’te başlamış sırasıyla; Werder Bremen, Real Madrid ve son olarak Arsenal forması giyen ve bunların yanında da Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldıran Mesut Özil’in Arsenal’de Arsene Wenger’den sonra kadroya alınmaması büyük bir şok etkisi yaratmıştı.

Real Madrid’de rüya gibi bir 3 sezon geçiren Özil’in Arsenal’de de aslında güzel bir kariyer çizmesinin ardından kadro dışı kalması anlam verilemeyen bir durumdu.

Sonuç olarak Mesut artık Fenerbahçe’nin yolunu tuttu ve burada yeniden özlediği futbolu taraftarlara göstermek istiyor.

Mesut, Erol Bulut’un rakip takımlara karşı sahada en güçlü kozu olacak. Henüz devre arası transfer dönemi bitmeden yeni bir iddia ise Eden Hazard transferiydi ve bunu da başkan Ali Koç oynanan Ankaragücü maçından sonra yıldız oyuncuyla ilgilenmediklerini açıklayarak yalanlamış oldu.

hedef şampiyonluk

Süper Lig’de şampiyonluğu kovalayan Sarı-Lacivertliler’de taraftar bu sezon kesinlikle şampiyonluk bekliyor. Gerek yapılan transferler gerekse takımın ligdeki konumu ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından bir tanesi Fenerbahçe.

Bu sezon oynattığı futbolla her ne kadar eleştirilse de Erol Bulut, takımı toparlayıp şampiyonluk potasına sokmayı başardı. Şuan lider Beşiktaş ile aynı puanda olan Sarı-Lacivertliler, Erol Bulut yönetiminde ligde son 5 maçından da galip ayrılarak 5 maçta 15 puan toplayarak zirveye ortak oldu.

Takımda hem teknik direktörün yeni olması hem de kadronun komple yenilenmesi ilk maçlarda uyum sorunu ortaya çıkartmıştı fakat şuan oynanan oyun, saha içerisindeki uyumsuzluğun sona erdiğinin en büyük kanıtı.

Taraftarların Erol hocayı bir ara yoğun şekilde eleştirmesinin şuan ne kadar yanlış olduğu apaçık ortada. Hocada bir basın toplantısında belirtmişti; takım yeni, hoca yeni, kendi sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz diye. Şimdi Erol hocaya hak vermeli taraftar. Takımın şuan ligin zirvesine oturması için sadece liderin hatasını bekliyor.

Şampiyonluk hedefinde Mesut Özil’in de takıma katılmasıyla Erol hocanın eli daha da güçlenmiş  oldu. Eğer çok büyük hatalar yapmazsa bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini düşünüyorum. Bekleyelim görelim...