Birleşmiş Milletler(BM)’e taktım ya  bir kere, olaylarda üst üste geliyor. Filipinler Cumhurbaşkanı RodrigoDuterte, isyanlarda. Nasıl isyan etmesin?
Şimdi, Birleşmiş Milletler adı var kendi gerçekte yok gibi. Kardeşim, Filistin’e, Suriye’ye ve dünyanın birçok ülkesine yani sıkıntılar içinde boğuşan ülkelere insanı yardımda bulunmuyor. 
Artık BM’nin pasifliği ayyuka çıktı. Türkiye her fırsatta ortaya koyuyordu. Filipinlerde isyanda bu BM’yi ne yapmak lazım? Dünyanın gözünü boyamak için derler ya bu da öyle bir kuruluş. Filipinler Cumhurbaşkanı Duterte, uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesi için verdiği kararı eleştiren Birleşmiş Milletler’i terör, açlık ve savaşları bitirmek için yetersiz kaldığını ve daha da ileri giderek bu örgütten ayrılma uyarısında bulundu. Çin ve Afrika ülkelerine çağrıda bulunarak BM’ye alternatif bir teşkilat kurulması için çağrıda bulundu. 
Durtete’yi yabana atmayın 9 Mayıs’ta devletin başına geldiğinde ilk işi uyuşturucu kaçakçılarını öldürme talimatı vermişti. Akabinde mayıs ayından bu yana 900’ü aşkın kaçakçı öldürülmüştü. 
Şimdi sıkı durun BM’nin 2 uzmanı RodrigoDurtete’nin talimatını ‘’Uluslararası hukuk uyarınca şiddet ve cinayete teşvik’’ kapsamına girdiğini söyledi. 
Be gafiller, siz o kadar adil iseniz; Filistin de her gün yüzlerce Filistinli’ye yapılanlara niye sesiniz çıkmadı. Dünyanın birçok ülkesinde çocukları ve yaşlıları öldüren başta Suriye olmak üzere birçok ülkede yapılanlara sesiniz çıkmasın sonra gel hak ve adaletten bahset. Senin bunu savunmaya hakkın var mı? Hangi yüzle böyle bir rapor hazırlarsın? Gücü gücü yetene değil mi? Unutma ki her şey kayda geçiyor. Kimsenin kimseye yaptığı kar olarak kalmayacak. 
Neyse biz konumuza dönelim; Durtete, BM uzmanlarına ‘’Aptallar’’ diye tepkisini gösterdi. Bu laf onlara az bile. Ha bi laf daha söyledi. Bu çok güzeldi. Bakın ne dedi; “Uyuşturucu yüzünden hayatını kaybeden suçsuz insanların sayısına baksınlar.” dedi. Güzel dedi. Akıllı adam vesselam. 
Biz BM’nin pasifliğinden bahsediyoruz ya Duterte’de boş durur mu oda enteresan laflar etmiş. Bu kurumun hatalarının diz boyu olduğunu vurgulayarak kurumun görevini yapmadığını açık açık söylemiş. 
Son olarak söyledikleri var ki yenilir yutulur değil. Bakın ne diyor; Size hakaret etmek istemiyorum. Ama belki de BM’den ayrılmak zorunda kalacağız. Biliyorsun BM, sen bana bir kötü şey söylersen, ben senin için 10 tane söyleyebilirim. Söyleyeyim. İşe yaramazsın. Çünkü görevini hakkıyla yapsaydın savaşları, ölümleri durdurabilirdin. Tabi ölümleri durdurmak Allah’ın izniyle olabilir. Her şey Canb-ı Allah’ın izniyle gerçekleşir. Konumuna dönersek Durtete, bunlara az bile söylemiş. 
BM yetkililerinin görevini tam manasıyla yerine getirmediği bir gerçek. Yıllarca insanları oyaladılar. Artık yeter diyoruz. Vicdanlı hareket etmelerini akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Rabbim kalplerine hidayet nasip etsin.
PÜF NOKTASI
Anneye hizmet
Kahmes b. Hasan (rahmetullahi aleyh) anlatıyor; “Anneme hizmet ediyor ve temizliğini yapıyordum. Bir defasında Süleyman b. Ali, bana bir kese para verip şöyle dedi: “Al bunu annene bir hizmetçi tut.” Ben kabul etmedim ve şöyle dedim: Ben küçükken annem hizmetimi bizzat kendisi yaptı, başkasının yapmasına razı olmadı. Şimdi ben büyüğüm ve onun hizmetini başkasının yapmasına razı olmam.”
Anne hakkı ödenmez. Biliyorsunuz tabi. Onun için analarımızın sağ iken kıymetini bilelim. Yapacağımız onu memnun eden her hareket belki de kurtuluşumuza vesile olabilir.