Süper Lig’in 24. haftasında iyi ve bir form tutan lider Galatasaray, Alanyaspor’a  kupada elenmesinin ardından Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Son haftalarda ciddi bir çıkış yakalayan ve zirveye çıkan Sarı-Kırmızılılar bu maçı kazanarak liderliğini sürdürecektir.

Bu karşılaşmada  Rademel Falcao’nun da kadroda olması bekleniyor. Fakat Fatih Terim, yıldız oyuncuyu ilk 11’i de tercih etmeyecektir. Çünkü yeni transfer Mostafa Muhammed’in etkileyici performansı göz dolduruyor.

Özellikle son kupa maçında gösterdiği performans parmak ısırtan cinstendi. Ayrıca Geldiği günden beri oynadığı tüm karşılaşmalar da gol atması ise takım adına büyük bir moral kaynağı oluyor.

Fatih Terim’in yeni prensi Mostafa Muhammed bu karşılaşmayı da boş geçmeyecektir. Ayrıca karşılaşmanın kar yağışı nedeniyle saat 16.00’a çekilmesi ise takım içinde avantaj olacaktır.

Kupa karşılaşmasında kötü performans sergileyen Ryan Babel’in de ben kadroda olacağını düşünmüyorum. Yeni transfer Gedson Fernandes de kadroda olacak ve karşılaşmaya ilk 11’de başlayacaktır.

Marcao bu takım için  çok değerli

Birde takımda kalbi kırılan bir Marcao var. Takımın her zaman canla başla mücadele eden adamı. Taraftarın yaptığı kötü sözlerden dolayı kalbi kırılan.

Yahu bu adam her maç takımı tek başına sırtlıyor ve bu zaman kadar gelen yabancı defanslar arasında belki de Tomáš Ujfaluši’den sonra takıma gelen en yetenekli stoperlerden bir tanesi.

Luyindama iyi dedik, Beşiktaş derbisinde yaptığı 2 hata 2 gole sebebiyet verdi hoca yanına Donk’u koydu ve Marcao-Donk ikiisi kale önüne resmen duvar çekti.

Bu durum ortadayken adam bir penaltı yaptırdı diye bu kadar kötü söz söylemek ne haddinize.

Umarım bu durum Marcao üzerinde kötü bir etki yaratmaz ve aynı performansına devam eder. Çünkü Marcao’suz bir Galatasaray defansı düşünülemez.

Şuan Avrupa’da olsa bu oyuncunun değeri belki de 20-30 milyon euro arası olurdu. Galatasaray bu oyuncudan hem faydalanacak hem de ilerde bu oyuncudan transferde büyük paralar kazanacak.

Örneğin Ozan Kabak zamanında onu da Fatih hoca göndermişti ve şimdi bakıyoruz Liverpool formasını terletecek.

Marcao’nun bir an önce gönlünün alınması ve moralinin en üst seviyede olması gerekiyor aksi takdirde takımda kötü bir hava yaratır. Bunu da ne Fatih hoca ister ne de bu taraftar.

Bugün Kasımpaşa maçı hava şartları nedeniyle zor bir maç olabilir ama Galatasaray bu karşılaşmayı kayıpsız geçip liderliğini sürdürecektir. Bekleyelim görelim...