Markanız var mı ? Ona sahip misiniz ? Sizin olan sizin misiniz ? Yoksa başkasının adını mı kullanıyorsunuz?
İsimleri, kelimeleri, sesleri ve hatta harfleri koruma altına alma eylemine markalaştırma diyoruz. Marka tescili işlemi Ankara’da bulunan Türk Patent Enstitüsü tarafından, Sanayi Bakanlığına bağlı olarak gerçekleştirilir.
555 ve 556 sayılı iki ayrı kanunla yöntemi ve süreci belirlenmiştir.
Artık ticaret odası belgenizden çok daha mühim olan bu işlem isminizin başkası tarafından kullanılmasını engeller, engellemekle birlikte ticari hayatınızda rekabet, haksız rekabet algısını ortadan kaldırır. 
Sizin olanı korumaktır marka tescili... İşletmeniz anonim şirket dahi olsa, isminizi koruma altına almamanız durumunda, koruma altına alan kişi/ yada kurum isimle alakalı tüm kullanım hakkını sizden alabilir.
Biraz daha detaylandırırsak, X adlı firmaya sahip olan kişinin isim koruma hakkına firma yada sahibi sahip değilse markası boşta olur. Boş olan markayı ise ister şahıs, isterse firma olarak özel/ tüzel kişilik tescilleyebilir. Bu şu demektir. Sektörünüzdeki ismi koruma altına almak için kişinin yada firmanın sektörünüzde çalışmasına gerek yoktur. Tek bir belge ile bu işlemleri başlatıp hak ve yetki sahibi olabilir şahıs ya da firma. Bu noktada tek çözüm yolu kalır size: KENDİ ADIM SANDIĞINIZ TESCİLLİ İSİMİ PARAYLA SATIN ALMAK !!!
Bu bir kabus gibi gelebilir ama, ne yazık ki alan kişi eğer ki satarsa, ancak o vakit isminizi satın alarak kullanabilirsiniz. 
Bütün bunları yapmak adına aslında aklın yolu bir deyip, daha ticaret odasına bile gitmeden isim sorgulayan iş adamları bilirim. Şirket kayıtlarını yaptırmadan tescil durumlarını gözeten, araştırtan, risk oranı düşük isimlere yatırım yapan, ileriyi gören işadamları
Ne mi kazanırlar ? Zaman, marka, sermaye, reklam ve daha tonla yatırım...
Kullandığınız isim sizin vitrininiz, akılda kalıcılığınız, bilinirliğiniz madem, önce bunları koruma altına almak zorundasınız. 
Sadece bir belge ile, yurt dışında yaşayan insanların dahi pasaportlarını göndermek suretiyle başlattıkları bu basit, sıradan ama bir o kadar ehemmiyeti olan işlem için çalışacağınız firmayı tercih ederken çok dikkatli olmalısınız. 
Zira işlemleri başlatırken, size danışmanlık yapacak olan firmanın profesyonel ve iş ahlakı sahibi olması, tescil işleminizin tamamlanmasına kadar olan süreç noktasında çok önemli. Daha en başta, profesyonel ve doğru bir araştırma yapılması, doğru yönlendirilmeniz açısından mühim.
Ardından geçecek olan bülten ve yayın zamanlarında her aylık takip ve yasal prosedürlerin takibi markanızın geleceğine yön vermektedir.
Bu açıdan eğer aradığınız, uzun yıllardır bu alanda hizmet veren, sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada çalışan bir firma ise biz buradayız.
http://tombilisim.com.tr/
http://markatesciliniz.com/    TÖM BİLİŞİM BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK HİZM. TİC. LTD. ŞTİ.