Türkiye, sivil havacılıkta üst sıralara yükselmeye başladı. 190 ülke arasında 2003 yılında 30’uncu sıradayken bu yıl 10’culuğa çıktı. Evet bu devasa büyüme, Türkiye’nin birinciliğe çıktığını gösteriyor.
Sivil Hacalık Gene Müdürü Bilal Ekşi, 2003 ile 2015 yılları arası mukayese edildiğinde 5 kata yakın bir artış oludğunu söyledi. Bu artışı 35 milyondan 160 milyona çıkan yolcu sayısı ile görebildiklerini belirtti.
Bilal Ekşi’nin anlattıkları hayli ilgi çekici. Ekşi “Ülkenin 26 havalimanından 55 havalimanına çıktığını görüyoruz. Eskiden 160 büyük gövdeli uçağımız vardı. Şuan 458 uçağımız var. Burada o zaman ki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ifadesi var. “ Her vatandaşımız muhakkak uçağa binecek ve herkes uçacak” diye.  Hakikaten şuan bu gerçekleşmiş gözüküyor.”dedi. 
Ayrıca Ekşi büyümenin hızlı ve beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi sebebiyle İstanbul’daki 2 havalimanının yememeye başladığını hatırlatarak “ Yapılacak havalimanın 6 pisti bulunan 150 milyon yolu kapasiteli olacak. Dünyada böyle bir havalimanı özellikle bizim bölgemizde yok. Dünyadaki havacılıkta Türkiye, üst sıralara oynayan bir noktaya geldi. Şu anda İstanbul’a açmak için birçok talep alıyoruz ama İstanbul Havalimanı’nın kapasitesinden dolayı istediğimiz kadar hava yollarına imkan veremiyoruz. Dolayısıyla üçüncü havalimanına bütün vatandaşlarımızın sahip çıkması lazım. O projenin muhakkak ama muhakkak en kısa sürede tamamlanması lazım. Üçüncü havalimanı tamamlandığı zaman Türkiye’de havacılığın boyutu değişecek. Aynı zamanda bölgesel uçağı da gerçekleştirdiğimizde Türkiye havacılıkta çok üst noktalara çıkacaktır. 2015 sonunda 9. sıraya yükseleceğiz inşaallah. 2023’te Türkiye mutlaka ilk 5’e girecek.’’
Evet , işin uzmanı Bilal Ekşi’nin açılamaları böyle. Bu arada gezicilerin kulakları çınlasın diyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Eninde sonunda hasretle beklenen özlem gerçekleşecek. Dünyanın gözü bizde. Sabırla, engelleri bir-bir, aşa-aşa geleceğiz. Dünyayı ihya edeceğiz. Ömrü olan görecek.
BİR OKU BİN DÜŞÜN
‘’Zühd üç türlüdür. Cahilin zühdü haramları terk etmektir. Alimlerin zühdü helal olanların fazlasından sakınmaktır. Ariflerin zühdü Allah-u Teala’yı unutturan şeyleri dert etmektir.
‘’İlim insanlara ekmek ve su kadar lazımdır. İlim, rivayet ve kuru malumat çokluğu değildir. İlim, faydalı olan ve kendisiyle amel edilen şeydir.’’
‘’İnsana az bir mal yetişir. Çok mal ise kafi gelmez.’’
‘’İstediklerini vermediğiniz zaman kızan, kırılan veya küsen arkadaş, gerçek arkadaş değildir.’’
‘’Her şey için kerem vardır. Kalbin keremi Allah-u Teala’dan razı olmak, kadere rıza göstermektir.’’                    
Ahmet Bin Hanbel