Yücel, “Biz geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi hala sürdürüyoruz. Biz ittifaka hiçbir zaman kapımızı kapatmadık, kapatmayız. Ancak bunun bir alışverişe yani ‘şurayı biz alalım, şurayı size verelim’  gibi bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine karşıyız” dedi.   
  
İlk MYK toplantısında görüşülen konular hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yücel, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in sunumuyla başladık. Elbette ki ülke gündemine dair değerlendirmelerimiz oldu. Bunun yanında, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak partimizin izleyeceği yol ve yöntemleri de konuştuk” ifadeleri kullandı.
  
“GAZZE İÇİN TAVIR ALMAK HERKESİN GÖREVİDİR!" 
  
İsrail’in devam eden saldırılarına da değinen Deniz Yücel, “Ortadoğu’da, yanı başımızda bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in Gazze saldırılarında ölü sayısı 11 bini aştı. Binlerce çocuk can verdi. Hastaneler, ambulanslar, mülteci kampları hedef alınıyor. Evler vuruluyor, siviller hayatını kaybediyor. Bu saldırıların durdurulması için tavır almak herkesin insanlık görevidir. Ancak bu saldırıların HAMAS’ın bir gece sivillere yönelik yaptığı saldırılarla başladığını da unutmamak gerekir. Diğer yandan Batı dünyası sivil ölümlerini görmezden gelmekte ve sadece İsrail’in tek taraflı söylemlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.
  
“İTTİFAK ÇALIŞMALARINDA PAZARLIĞA KARŞIYIZ" 
  
Yerel seçimlere yönelik ittifak çalışmalarına dair bilgi veren Yücel, “Biz geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi hala sürdürüyoruz. Biz ittifaka hiçbir zaman kapımızı kapatmadık, kapatmayız. Ancak bunun bir alışverişe yani ‘şurayı biz alalım, şurayı size verelim’  gibi bir alışverişe ya da pazarlığa dönmesine karşıyız. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendinin bu konuda bir takım keskin açıklamaları oldu. Olabilir, daha yerel seçim takvimi açıklanmış değil. Neticede biz hem kazanmak için hem de ittifak yapacağımız partilerin kazanması için daha da ötesi ülkemiz demokrasisinin kazanması için gereken her türlü adımı da atarız, bu konularda atılacak adımlara da her zaman kapımız açıktır” dedi.