İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Ordu'da vatandaşlara hitap etti: Türkiye'nin gerçeklerini konuşacağım İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Ordu'da vatandaşlara hitap etti: Türkiye'nin gerçeklerini konuşacağım

Adem, "Cumhurbaşkanı Kararına göre, destekten yararlanacak çiftçilere 2023'e Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı zorunluluğu getiriliyor. Deprem nedeniyle 2023 kaydı alınması ise neredeyse imkansız hale geliyor. Bu durum, çiftçilerin destekten faydalanmasını engelliyor" dedi. 

Adem, yazılı açıklamasında, söz konusu uygulamanın Cumhurbaşkanı Kararıyla Nisan 2023'te yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Karara göre, destekten yararlanacak çiftçilere 2023 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı zorunluluğu getirildiğini bildiren Adem, ancak deprem nedeniyle 2023 kaydı alınmasının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti.
Adem, şunları kaydetti:

"Bu durum, çiftçilerin destekten faydalanmasını engelliyor. Bu uygulama, deprem mağduru çiftçilerin haklarını gasbetmektedir. Kararda herhangi bir yıl kısıtlaması olmamasına rağmen, bu haksız uygulamadan vazgeçilmeli ve deprem mağduru tüm çiftçilere sulama hizmet bedelindeki indirim hakkı tanınmalıdır. Hükümet yetkililerinin, çiftçilerin hak ettikleri desteği alabilmeleri için acilen bu konuya müdahale etmesi gerekmektedir."