CHP TBMM Grup Toplantısı, 12 şehit asker için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Özel, toplantıda yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'tan ilk olarak 6 şehidin haberini aldıklarını belirterek, "Bırakın 6 şehidi, bir tek evladımız şehit olduğunda hepimizin yüreğine ateş düşüyor." ifadesini kullandı.

Bu haberi aldıktan sonra Menemen'de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma törenine katıldığını, daha sonra Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın İzmir'de ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu anlatan Özel, 6 şehidin daha haberinin geldiğini söyledi.

Şehit ailelerine, TSK'ya ve millete başsağlığı dileklerini tekrarlayan Özel, "Biz, teröristlerle mücadelesinde her zaman olduğu gibi kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, onun mensuplarının, komuta kademesinin arkasında olduk, olmaya devam edeceğiz.  diye konuştu.

"Sizinle birlikte hiçbir imzayı atmayacağız"

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Genel Kurulu çalışırken şehit haberlerinin alındığını hatırlatarak, CHP grubunun talebine rağmen hükümet temsilcisinin bilgilendirme yapmadığını ifade etti.

Siyasi partilerce hazırlanan ortak bildiriye işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Biz o gün şunu söyledik: Milli yas ilan edilmeden, bu Meclis bilgilendirilmeden, devletin geleneklerinde vardır, başta ana muhalefet partisi olmak üzere muhalefet partilerine bilgilendirme yapılmadan sizin sorumluluğunuza ortak olacak, sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız. Biz, bir daha hiçbir evladımız şehit olmasın, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın, anneler gözyaşı dökmesin diye artık A4'ler üzerine imza koyup, iktidarın peşinden koşturup, terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık, bundan sonra da ortaklaşmayacağız."

Salondakilerin bu sözlerini ayakta alkışlaması üzerine Özel, "Dün bütçe konuşmasında 'CHP'de farklı düşünenler var; iktidar partisiyle birlikte olmalıydık, ona destek vermeliydik' diyenler var ya, işte baksınlar CHP burada. Böyle bir yanıtın bunlara verilmesi gerekiyordu. Çünkü zorlu bir döneme giriyoruz, göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz, bizi nelerle muhatap edecekler göze alıyoruz. Onlardan korkmuyoruz. Bu partinin karşısındakinden değil, arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında bir endişesi yoktur. Kendimize güveniyoruz, kimseden korkmuyoruz." diye konuştu.