Galatasaray’da son haftalarda yaşanan puan kayıpları konuşulurken, bu hafta alınan Göztepe galibiyeti takımı yeniden ateşledi.

Sarı-Kırmızılılar zorlu İzmir deplasmanından Kerem Aktürkoğlu’nun attığı 3 gol ile galip gelmeyi bildi.

Haftaiçi başkan Mustafa Cengiz’in açıklamalarıyla demorolize bir takım beklenirken sahada etkilenmemiş güzel oyunla kazanmasını bilen bir takım vardı. Başkan Cengiz’in oyuncular hakkında yaptığı eleştiri maç öncesi damga vurmuştu. Fakat Terim’in takımı iyi hazırlamış olması bir anda galibiyeti getiren en büyük etken oldu.

bir alkışta Kerem’e

Galatasaray’a geldiği günden beri fırsat bulduğu çoğu karşılaşmada pozisyona giren ama gol yüzdesi biraz düşük olan Kerem’in bu maçta forveti yok denilen Galatasaray’a İzmir deplasmanında hayat vermesi adeta aferin çocuk dedirtti. Terim’in, Kerem gibi genç oyunculardan umutlu olduğu ve onların bir kere daha neler başarabilecceğini sahada kanıtlaması ise adete iyi bir örnek oldu. Kerem verilen güveni boşa çıkartmadı ve maçta üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirerel doğru yolda olduğunu kanıtladı.

fark 6’ya indi

Galatasaray en son Kayseri deplasmanında 3 golle galip gelmişti. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada galip gelen Sarı-Kırmızılılar puan farkını 6’ya indirdi.

Son haftalarda rakibiyle karşılaşacak Galatasaray’da plan o maça kadar rakipleriyle aradaki farkı indirip liderliğe yükselmek fakat bunu başarmak içinde önündeki karşılaşmalarda adeta 1 puan kaybına bile tahammülü yok takımın.

Beşiktaş’ın Ankaragücü karşılaşmasında kaybettiği 2 puan Galatasaray için yeni umutlarıda ortaya koydu aslında. Her ne kadar emin olmasalarda 2 rakibinin gerisine düşmüş bir takım için aslında bu noktadan sonra kaybedecek hiçbirşeyleri olmaması da göz önünde bulundurulunca şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacak bir mücadele olacaktır.

Maç sonunda Fatih Terim’in “Biz daha öncede bu tablolarlar karşılaştık, Galatasaray takımından buradan bu mücadeleyi vererek şampiyonluğu bekliyorum” demesi ise rakiplerine aslında br gözdağı gibiydi. Terim’in takımına olan inancı gelecek haftalarda bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkartacak.

rakip trabzonspor

Gelecek maç rakip Trabzonspor ve Trabzon bu sıralar pekte formunda değil. Galatasaray’ın bu durumu avantaja çevirip bu maçı kazanmaktan başka da çaresi yok gibi. Çünkü yapılacak bir puan kaybı bile yeniden umutları tamamen bitirebilir. O yüzden bu karşılaşmada Galatasaray bakalım nasıl bir yol izleyecek. Terim’in ilk deplasmanda kazandığı Karadeniz ekibine karşı bakalım bu maçtaki önlemleri neler olacak. Bekleyelim görelim...