Galatasaray, Antalyaspor’u tek golle geçti. Sarı-Kırmızılılar birçok pozisyona girmesine rağmen galibiyeti Mostafa Mohammed’in tek golüyle kazandı.

Maçın tartışmasız yıldızı yine Gedson Fernandes oldu. O kadar seri ve hızlı düşünebilen bir yapısı var ki sahada arkadaşlarına tam katkı vererek galibiyette ve Galatasaray’ın bu kadar üstün oynamasında şüphesiz payı büyük. Etobo ile orta sahada hemen hemen her dönen topu kazanmayı bildiler. Fernandes hem defansif hemde ofansif anlamda harika bir maç çıkardı.

Sahanın hemen hemen her yerinde topla buluşan genç yetenek, performansıyla adeta parmak ısırttı. Takımı hem hızlı bir şekilde atağa çıkartırken, hemde oyun anlamında takımın rakip yarı sahada kalmasında büyük rol oynadı.

Pozisyon çok skor kısır

Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında hemen hemen her atağında pozisyona girmesine rağmen golü Mostafa Mohemmed’in ayağından buldu. Şampiyonluk parolasıyla sahada bu kadar etkili oynayan bir takım bitiricilik konusunda daha iyi olmalı. Bu maç en az 3 golle bitmeliydi ki o fırsatlarda zaten Halil Dervişoğlu ile geldi fakat bitirilik yönünden bir türlü skora yansıtamadılar. Halil birçok pozisyona giriyor iyi de yerlerde topla buluşuyor fakat şuana kadar henüz gol bulamadı.

Bu maçta en azından bir gol atmalıydı görüşündeyim. Zaten Podolski’nin atılmasından sonra oyun tamamen rakip ceza sahasında oynandı. Bu kadar atakta en azından bir tanesini gole çevirmeliydi Halil.

Mohammed golle döndü

Galatasaray’ın Mısırlı golcüsü Mostafa Mohammed golle döndü. Son maçlarda korona vakası nedeniyle sahada yerini alamayan Mısırlı golcü bu maçta testinin negatif çıkmasının ardından takımdaki yerini ikinci yarıda aldı.

Oyuna girdikten sonra topla her buluşmasında kaleyi yoklayan genç golcü en sonunda Boffin’i avlamayı başardı. İlk 5 maçında her maç gol bulan Mohammed sonraki 5 maçta suskundu. Fakat bu suskunluğunu da Antalya maçı ile bozmuş oldu.

Bir alkışta Boffin’e harika bir maç çıkardı. Gelen ataklarda o kadar çok kurtarış yaptı ki adeta farkın açılmasını engelleyen bir performans sergiledi.

Rakip Konyaspor

Galatasaray önümüzdeki maç evinde Konyaspor’u ağırlayacak. 3 haftadır deplasmanda galibiyet alan Sarı-Kırmızılılar son 2 iç saha maçından ise beraberlikle ayrıldı. Bakalım bu maç nasıl bir senaryo göreceğiz çünkü artık puan kaybına tamamen yer yok. En ufak kayıp şampiyonluktan tamamen uzaklaştırırken diğer taraftanda 3. sırada ligi bitirme olasılığını ortaya koyar.

Terim’in geçen maç yaptığı yanlıştan bu maç dönüp galibiyet alması Konya karşısında nasıl bir oyun tarzını ortaya koyacak bekleyelim görelim...