Edirne veya İzmir, bu soyutlanma derdi nedir anlamadım. Edirne’de işler, Cuma namazında mesaiye namaz arası vermeye kadar geldiyse derken nasıl bir ayrıştırma ve nasıl bir inançla bunu söyleyebiliyor bir insan, hayretler içindeyim. Elbetteki kendi görüşünüzü paylaşabilirsiniz fakat bu da belirli sınırlar dahilinde olmak şartıyladır. Bunu bir şehre veya ülkeye genelleyemezsiniz. Ama keşke evvela merak edip de açıp araştırsaydınız. Cuma namazı neden mühimdir diye... 

Meseleye vakıf olmayan okurlarım için de konuyu özetlemek istiyorum. Mesele şu ki Cuma namazı saatinde dükkanını, iş yerini, ofisini kapatan insanlardan rahatsızlık duyan bir köşe yazarı rahatsızlık duymakla kalmayıp bunu köşesine taşıyor. İçki, domuz eti satılan marketleri görmezden gelip Cuma namazına giden esnafa sözünüz var öyle mi? 

Peki, biz Cuma namazına gidip gelince ülke Arabistan gibi oluyorsa markette domuz eti, içki satılınca kimleşiyoruz acaba?

Yıllardır Ortadoğu’da halkları sömüren, Hiroşima’da savaş kanunlarını yok sayarak binlerce masum insanın ölümüne yol açan Amerika mı oluyoruz yoksa Yahudilerin diri diri fırınlarda yakılarak öldürüldüğü Almanya mı veya belki de Filistin topraklarını BM’ye rağmen işgal eden İsrail mi? 

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum... Bu ülkede insanlar başörtülü oldukları gerekçesiyle kamu kurumlarına alınmazken de insanların hak ve özgürlüklerini hatırlıyor ve hatırlatıyor muydunuz?

Mesela Atatürk sevdalısıyım demekle Atatürkçü olunur mu? Olmaz... Zira icraat gerekli. Demem o ki Cuma namazı İslam dininin emirlerindendir. Müsade ediniz de insanlar ibadetlerini yerine getirebilsin. Cuma suresi 9. Ayet bildiriyor ‘’Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.’’

Cuma saatinde alışveriş yapılmaz. Ekmek tekneleri kapatılır, erkekler namaza giderken kadınlar da Kur’an okuyup dini gerekliliklerini yerine getirmeye çalışır.  Yani, Müslüman bir insan için Cuma satinde dükkanların, alışveriş merkezlerinin kapalı olması ne olur sizi incitmesin. Kendinize daha iyi bir alışveriş saati seçebilirsiniz. Ve merak etmeyin bu ülkenin başkalaştığı falan da yok. 

Cuma namazına gitmek de asla yaşam tarzına müdahale olarak adlandırılmamalıdır. Şayet bu yaşam tarzına müdahele ise Cuma namazını kılan işçilerini iişten çıkaran büyük halı firmasına neden tepkinizi göstermediniz?

Tesettürlü stajerini burası İran değil diyerek kapı dışarı eden şirket patronunu niye ifşa edip kaleme almadınız? 
Şimdi sadece dini vecibelerini yerine getiren insanlara karşı bu gereksiz tepkileri sergiler oldunuz. Yazık çok yazık...