Bu yazımı, Şubat ayında çıkan bazı dergilere ayıracağım. Bana göre en düşündürücü, ufuk açıcı yazılar, dergilerde yazılan makalelerdir. Aynı şekilde iyi yazarlarda dergilerde yetişir. Dergi demek, emek demektir. Dergi demek, fedakârlık demektir.  Dergi demek özgür bir şekilde düşünmek demektir.  
Haksöz Dergisi
“Kur’an aydınlığına doğru” sloganıyla çıkmakta olan “Haksöz Dergisi” 299. sayısında dosya konusu olarak, “Vahdet” konusunu gündeme getirmekte. Dergi:  “Mezhepçilik Duvarına Toslayan Vahdet Özlemi” manşetiyle, mezhep kavgalarının neticesinde, vahdete duyulan özleme dikkat çekmektedir. Örneğin,  “Ümmetin Vahdeti ve Önündeki Engeller” başlıklı dosya makalesinde, ŞuaybMekeç; Hizipçilik yaparak hayırlı toplum olunamayacağını hatırlatıyor.  Müslümanların birbirlerini ümmet olmaya çağırması gerektiğini vurgulayan makalede Mekeç, Ümmetin vahdetinin Kur’an ile gelebileceğini savunuyor. 
Ayrıca dergide İran ve Şiilik ciddi bir şekilde eleştirilmektedir.  Dergideki birkaç makaleyi daha hatırlatmanın faydalı olacağını ümid ediyorum: “Mezhepçilik Etiketiyle Zulmü Perdelemek ( Rıdvan Kaya), “İran’ın Mezhep Savaşı” (Musa Üzer), “İran ve Suriye” Gerçeği” (Hamza Türkmen).80 sayfadan oluşan dergi, yine kendine has üslubuyla doludolu çıkmış. Haksöz Dergisi’nin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Lacivert Dergisi 
“Hayatı ciddiye alan dergi” sloganıyla dergi dünyasına yeni bir soluk getiren Lacivert Dergisi de Şubat sayısında: “Bağımlılık” konusunu dosya olarak okuyucusuna sunmuş.  Günümüzde birçok bağlılık mevcuttur. Bağımlılık dediğimizde aklımıza ilk etapta gelen madde bağımlılığıdır.  Lacivert Dergisi’nin bu sayısını okuduğunuzda, bağımlılığın sadece madde bağımlılığından ibaret olmadığını görüyoruz. Dergide, birçok ilginç ve faydalı makale var. Ben bir kaçını burada zikretmekte fayda görüyorum: Ahmet Gedik imzalı makalede, “Sanal Bağımlılık” konusuna dikkat çekilmiş. Günümüzde revaçta olan bir bağımlılık. Bunun bağımlılarını otobüslerde, vapurlarda, metrolarda kısacası her yerde görmek mümkündür. İşte bir internet bağımlısı olup olmadığınızı bu makalede bulabilirsiniz.  Aslında her şeyin fazlası makbul olmadığı gibi, her şeyin fazlası başlı başına bir bağımlılıktır. 
Yine dergide yer alan Mustafa Akar imzalı, “Vakte Namazla Bağlanmak” başlıklı makalenin de üzerinde durulması gerekir. Çünkü Hz. Muhammed (s.a.s.): “Namaz dinin direğidir” buyuruyor.  Akar, yazısında namazın bize vaktin değerini hatırlattığını söylüyor. Namazın şekilden çok hale yakın bir eylem olduğunu vurguluyor.  Lacivert’in 21. sayısında çok güzel makale ve röportajları bulmanız mümkün. Okuyucusuna şimdiden hayırlı olsun. Hayatı ciddiye almak için okumalıyız. 
Yenidünya Dergisi 
23 yıldır yayın hayatını sürdürmekte olan Yenidünya Dergisi, 268. sayısına ulaşmış. Dergi, “Bereket Gecede” manşetiyle çıktı. Prof. Dr. Ali Akpınar, “Vahyin Nuruyla Aydınlanan Geceler” isimli ilmi makalesinde, Miraç olayını Kur’an ışığında ele almaktadı