Dilan Polat Engin polat tutuklandı mı? Dilan Polat olayı nedir? Engin Polat nerede? Günde 750 bin lira harcadığı bilgisini paylaştıktan sonra haklarında soruşturmaların ardı arkası kesilmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Önce mal varlıklarına el konulan çiftin daha sonra adlarına kayıtlı şirketlere baskın yapılmış ve yurt dışı yasağı getirilmişti. Gelen son dakika bilgilerinde ise çiftin tutuklandığı haberleri yer aldı. Dilan Polat ve Engin Polat olayı ve daha fazlası haberimizde. 

Dilan Polat davasında yeni gelişme Polis arama yapıyor! .webp 1

DİLAN VE ENGİN POLAT TUTUKLANDI MI?

Haklarında daha önce yurtdışı çıkış yasağı bulunan ve mal varlıklarına el konulan Dilan Polan ve eşi Engin Polat çifti gözaltına alındı. Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ikametlerinde gözaltına aldıkları Polat çifti ve beraberindekileri, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirdi.

Aynı zamanda Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. 

Ahmet Türk 6-8 Ekim Olayları Davası’nda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı Ahmet Türk 6-8 Ekim Olayları Davası’nda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olaya dair yeni ayrıntıların geldiği haberde MASAK ön inceleme raporunu paylaştı. Buna göre, "tasfiye halinde 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, bu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" tespit edildi.

Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde yapılan ve İstanbul merkezli toplam 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda ise 14 şüpheli gözaltına alındı. Yetkililerden arama ve yakalama işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Dilan Polat davasında yeni gelişme Polis arama yapıyor! .webp 2

DİLAN POLAT OLAYI NEDİR? 

Yayımlanan bir youtube videosunda başında dolarlarla poz veren Dilan Polat, daha sonra kendi doğum gününde uçak alındığı iddia edilmişti. Engin Polat, eşi Dilan Polat’a uçak aldığına ilişkin haberlere “Asılsız” diyerek uçağın kiralandığını açıklamıştı. Bunun hemen ardından Türk Kahvesi'nde altın tozu meselesi patlak vermişti. Bir televizyon programında yanında getidiği fincan ile Türk Kahvesi içen Dilan Polat, kahvenin üzerine aldın tozu eklemişti. Bu durumda fazlasıyla eleştirilere neden olmuş soruşturma sürecinde Dilan Polat altın tozunun sahte olduğunu söylemişti. 

Yine televizyon programında günde 750 bin lira harcadığını söylemesiyle birlikte sosyal medyada Polat çiftinin devlete ne kadar vergi ödediği ile ilgili eleştiriler gelmeye başlamıştı. Devam eden olayların ardından Polat çifti hakkında Anadolu Cumhuriyet Savcılığına soruşturma talebi yapıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında ise önce çiftin mal varlığına el konulmuş, daha sonra da şirketlere baskınlar düzenlenmişti. Şimdi ise yurtdışı yasağı da konan çiftin gözaltına alındığı bildirildi. 

ENGİN POLAT

ENGİN POLAT NEREDE?

Dilan Polat'ın eşi Engin Polat, Emniyet mensuplarının ikametinden alınarak Dilan Polat ile birlikte ifade vermek üzere emniyete görütüldü.