Bir fotoğrafçının dikkat etmesi gereken konu, mevsim şartlarına göre yanında bulundurması gereken ekipmanlardır. Yağmurlu, karlı havalarda zeminin havanın ıslak ve soğukluğundan dolayı entegre olabilecek şekilde kameraların ve ekipmanların kurulması ve bu noktada ışık ayarının ve ISO dengesinin düzgün yapılması. Fotoğrafçı ISO dengesini en kaliteli biçimde yansıtabilecek şekilde ayarlayandır. Odaklanmak istediğiniz nokta arka planı es geçmemeniz gerekmektedir. Çekeceğiniz fotoğraflar bir konuyu ya da bir objeyi yansıtsa da arka planın önemi obje kadar önemlidir. Kadraja giren her görüntüden fotoğrafçı sorumludur. Fotoğrafta neyi parlatmak, ön plana çıkartmak ve geri planda tutmak tamamen fotoğrafçının çekim amacına kalmıştır. Dış mekan çekimlerinde ayrıca tripod ve diğer fotoğraf makinesi ekipmanları profesyonellik katacaktır. Örneğin yetersiz ışık olduğunda kendi yapay ışığınız ile ortam aydınlatması dış mekanlarda kullanabilirsiniz.
Daha önceden gidip mekanı tanımanız gerekir. Fotoğraf için uygun yerlere tespit edilmeli, ışığın geliş açısı çekim anında fotoğraf makinesi  ayarları ve ekstra gerekli olan ekipmanların hazırda tutulması, zaman kaybını önüne geçmiş olunacaktır.
Mekanın önemli olduğu unutulmamalı, ortam detaylarının, mutlaka albümde yer alması gerekir.
RAW çekmek avantajlı olanak sağlar. Çok yer kaplayacak olmasından dolayı raw çekmemezlik yapmayın . Beyaz ayarı, pozlama ve  düzenlemelerini yapmak gerektiğinde RAW bu imkanı sağlayacaktır. 
Profesyonelce yapıtığınız çekimlerde, “RAW formatındaki fotoğraflar yer kaplıyor” deme şansınız olamaz. Arşiv için de kapasitesi yüksek Hard Disc’ iniz olmalı.
Ayrıca kaydetme seçeneğinizi “RAW + JPEG” olarak ayarlarsanız, sadece ciddi düzenlemeyi gerektiren fotoğraflar için RAW  forma tındaki resimleri düzenlersiniz.