Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplanan sendikalardan DİSK ve KESK, Taksim'e yürümekten vazgeçti. 1 Mayıs Tertip Komitesi'nde yer alan DİSK ve KESK'in haricinde TMMOB, Tabipler Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği de karara uyduklarını duyurdu. 1 Mayıs Tertip Komitesi Taksim'e "çıkmama" kararını açıklarken yuhalanarak protesto edildi.

Ahmet Hakan Reisi’nin ölümü hakkında görülmeyen seçeneği yazdı Ahmet Hakan Reisi’nin ölümü hakkında görülmeyen seçeneği yazdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in sendikalarla birlikte Saraçhane'den polisin barikatlarla kapattığı Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümesi bekleniyordu. 1 saate yakın Saraçhane'de bekleyen Özgür Özel alandan ayrıldı. Sendikalar da müzakerelerin ardından yürüyüşten vazgeçti. 

VALİLİK'TEN TAKSİM YASAĞI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde alınan önlemleri açıkladı. Taksim Meydanı'nda kutlama ve yürüyüş yapılmasına izin verilmezken, bugün erken saatlerden itibaren Taksim'e çıkan tüm yol ve güzergahlar polis ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı.

Öte yandan, İstanbul'da toplu taşıma için çeşitli kararlar alındı. Karayolunda trafiğe kapatılacak yollarda kısıtlamanın saat 04.00'te, deniz ve raylı sistem için kısıtlama ise saat 05.30'da başladı. İstanbul'da toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. İl genelinde 264 noktada toplam 42 bin 434 polisin görev yaptığı öğrenildi.