Efendim , tarihini tam hatırlayamadığım bir yazıda; hanımlar için camilerde tuvalet ve de özellikle abdest alma yeri için bir ricada bulunmuştuk. Diyanet Teşkilatı konuya duyarlı yaklaştı ve bu ricamızı bölge bölge uygulamaya başladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayından ayrı olarak da kadın cemaatin camilerde rahat ibadet edebilmesi için gerekli ortamı oluşturdu. Camilerin abdest, temizlik ve ibadet mekanları kadınlar için daha elverişli hale getirildi.
Diyanet ‘in son yıllarda kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalar takdir topluyor. Bizim de sevgimize sevgi katıyor. Camilerde kadınların en güzel şekilde ibadetlerini yapabilecekleri, rahatlıkla abdestlerini alabilecekleri ibadet mekanları haline getirebilmek için yeniden düzenleme çalışmaları başlatan Diyanet, camileri kadınlar için daha elverişli ve kullanılabilir hale getirdi. Bu çalışmalar sonucu ; ülke genelinde 66 bin 154 camide kadınların ibadet bölümleri ayarlandı. İşin daha önemli ve bizim üzerinde ısrarla durduğumuz konu ise kadınlar için abdest alma yeri olan cami sayısı da 25 bin 878’i buldu. Bu sayının arttırılması içim canla başla çalışmalarda devam ediyor. Bu arada 45 bin 618 camide Kuran-ı Kerim ,Tefsir,Akaid,Siyer ve İlmihal Bilgileri dersleri de sürdürülüyor.
Tarihi ve büyük bir camide sabah namazı programları tertip edilmesine yönelik çalışmalarda genişletildi. Ülke genelinde daha önce 2 bin 740 camide sabah namazı buluşmaları gerçekleştirilirken bu sayı şimdilerde 10 bin 947’ye çıktı. Bunlar güzel çalışmalar. Diyanet yetkilileri ve onlara destek olan vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Gösterilen gayretler için teşekkür ediyoruz. Mükafatını ahrette misliyle görecekler inşallah.
ÖĞRETECEĞİZ ÖĞRENECEKSİNİZ
İtalya ‘nın Milano şehrinde belediye, şehrin toplu taşımacılık şirketi Atmile işbirliğine girerek hamile kadınlar için ‘’ Oturabilir miyim ?’’ kampanyası başlattı. Yani hamile hanımlara otobüslerde yer verme kampanyası başlattılar.
Kardeşim , siz bunu yeni başlattınız. Peki , biz geç de olsa insanlığın,inanmışlığın güzel hasletlerini size öğretebildikse ne mutlu bize. Daha neler neler öğreteceğiz size. Yavaş yavaş ve sabırla.

EN HAYIRLI AMEL İLK VAKTİNDE KILINAN NAMAZ
Sultan birinci Han, ibadete ve namazları ilk vaktinde eda etmeye çok düşkün idi. Sünnete uymayan veya bid’at işleyen bir imam görse ona asla uymazdı.
Bir gün Sultan Ahmed Han yanında bazı hizmetkarlarıyla Üsküdar’dan Fenerbahçe tarafına doğru gidiyorlardı. Sahile geldiklerinde saate bakıp öğle namazının girdiğini gördüler. Namazı ,vaktin evvelinde eda etmek üzere attan indiler. Mahiyetindekiler : ‘’ Padişahım ibrik ve matara yok, tuzlu ile niçin abdest alırsınız ve seccade de yok ve toprak üstünde namazı nasıl kılarsınız. Biz de abdest için insek bizim atları kim tutar ve tutmayıp salıversek her biri bir tarafa kaçar gider.’’ Gibi özürlerle namazı Fenerbahçe’ye değin tehir etmesini istediler. Padişah bu sözlere asla iltifat buyurmayıp attan indi, deniz kenarına varıp tuzlu su ile abdest aldı.Yanındakilerde abdest aldılar.
Atlar sanki birileri onları tutuyor gibi abdest alınıp namaz kılıncaya kadar yerinden hiç kımıldamadı. Hizmetkarlardan biri sultanın namaz kılması için bir örtü serdi. Padişah onu kenara çekip tevazu ile öğle namazını toprak üzerinde kıldı. Namazı faziletli bir şekilde vaktinde eda ettikten sonra binip Fenerbahçe tarafına gittiler. (Zübdetü-t tevarih)