1- Bir sorun karşısında yedek makinanın hazır olması. En çok kullanabileceğiniz iki lensin gövdelerde hazır olarak takılı olması; bu lensleriniz de ağırlıklı olarak 24-70 mm ve 70-200 mm olacaktır. Unutulmaması gereken düğün fotoğrafçılığında hızın çok önemli olması, vede kritik pozisyonlardaki zamanı lens değiştirerek kullanamazsınız.
Bir ileri adım ise üçüncü gövde; hatta ilave olarak bir adet de iyi bir kom-pakt makinanın bulunması, üçüncü gövdede ise makro, balık gözü ve özel portre çekimi için daha az kullanılan lensleri kullanabilmek.
2- Yardım edecek biri olsun
İyi bir yardımcı, düğün telaşı içinde koştururken size nefes aldırıp daha yaratıcı ve rahat çalışmalar yapabilirsiniz. Farklı açılardan harici flaş kullanmanız gerektiğinde size destek ve yardımcı olacaktır. Çekilen fotoğrafları davetlilere sunum için hemen slayt gösterisi yapabilmesi de gerekli.
3- Yapacağınız çekim için alanı tanımak
Fotoğraf için uygun bölgeleri seçebilir, ışığın pozisyonuna göre çekim anında kullanmanız gereken ayar ve ekstra gerekli olan ekipmanları önceden planlamalı ve  zaman kaybını önlemelisiziniz.
4- Hava Koşulları
Eğer sizden harici mekanda Düğün fotoğrafı çekilmesi istenmiş ise, randevu günü vermeden önce o günkü hava durumunu 
5- Evlenecek kişilerle iletişim kurun
Gelin ve damat, düğünün odak noktasında olduklarından, gergin ve heyecanlı olmaları çok normaldir. Gelin ve damadı çekim anında rahatlatmak sizin görevinizdir. Çekim günü, bu ilişki için çok geç olabilir. Çiftlere Sürekli poz verdirmek yerine doğal hareket ve kompozisyonları yakalayın. Çekilen güzel fotoğrafları makinanızın ekranından hemen o an gösterip morallerini yükseltin. Gerekli kareleri yakalayın fazla kareler çekmeyin
7- Ufak Tefek detaylar çekin
Sadece portre üzerine ağırlık vermeyin. Unutmayın ki her zaman olduğu gibi bu gün onların günü. Örnek olarak ailesi veya davetliler ile attığı bir bakış, gelinliğinin güzel bir detayı gibi. Düğün mekanının’da önemli olduğu unutulmamalı, özene bezene hazırlana ortam detaylarının, mutlaka albümde yer alması gerekir.
8- Işığı için yansıtıcı ve ek flaşlar kullanın.
Bulunduğunuz ortam ışığı yerine profesyonel olan bir veya daha fazla flaşla çalışmak istediğiniz fotoğrafları çekmenizi sağlar. Tek flaş her zaman yeterli olmayabilir. Özellikle dış çekimlerde gelinliği düzgün ve homojen aydınlatabilmek için ikinci bir flaş ya da yansıtıcı reflektör desteğine ihtiyaç vardır. Bunlar içinde yardımcı desteği gereklidir.
9- Fotoğraflarınızı RAW formatında çekin
RAW çekmek çoğu zaman hayat kurtarabilir.. Çiftler için çok önemli anları fotoğraflıyorsunuz, bunun için beyazayarı, pozlama ve diğer önemli  düzenlemelerini yapmak gerektiğinde RAW size bu imkanı sağlayacaktır. Doğru olarak pozlanmamış ve beyaz ayarı kötü fotoğrafların bir de JPEG versiyonunu düzenlemeyi denediğinizde, RAW formatında çekmediğiniz için çok pişman olacaksınızdır. Yüksek Hard Disc’ iniz olmak zorunda. Ayrıca kaydetme seçeneğinizi “RAW + JPEG” olarak ayarlarsanız, sadece ciddi düzenlemeyi gerektiren fotoğraflar için RAW  forma tındaki resimleri düzenlersiniz.