10- Çekilen fotoğraflarla slayt gösterisi oluşturun
Çektiğiniz fotoğrafları, düğün yapılan mekan müsait ise  perde veya ekrana yansıtıp veya en azından bir monitör’de gösterip o an seçme kolaylığını sunmalısınız.
11- Hatalı çekilmiş fotoğrafları hemen silmeyin
Çektiğiniz fotoğrafları daha sonra izlerken “bu biraz yamuk yumuk çıkmış daha iyisini çekerim” diyerek fotoğrafları silmeyin. Ufak tefek  hatalar daha sonra çok rahatlıkla düzeltilebilir ve de ortaya memnun olabileceğiniz fotoğraflar çıkabilir. 
12- Açınızı değiştirin
Herkesin çekebildiği sıradan kareler yerine, daha farklı olmayı deneyin. Bunun da yolu bol bol hareket ve farklı açılar yakalamaktan geçiyor. Dış mekan çekimlerinde kiralama veya imkanınız var ise Multikopter ile havadan düğün çekim Fotoğraf ve Videolar ’da ayrı bir görsel zenginlik olacaktır.
14. Sürekli çekim modunda’da çekim yapın
Tek kare yerine bazı pozisyonlarda sürekli çekim yaparsanız, özellikle hareketlerin seri olduğu çiçek fırlatma veya gülme gibi anlık olayları fotoğraflama şansınız daha fazla olur. Örnek olarak on kare fotoğraf içinden en uygun olanını seçmek, uygun olan anı bekleyip tek kare fotoğraf çekmeye göre çok daha az risklidir.
15. Kaliteli ekipmanlar kullanın.
Olmazsa olmaz konulardan biri de kullanılan yardımcı ekipmanlardır.
–  Mutlaka yedek bellek kartlarınız olmalı. Kartların kaliteli ve seri çekimde hızlı yazmaları için (C10- Class10) tercih sebebi olmalı.
–  Pilleriniz de mutlaka tam dolu ve yedekler de dahil orijinal pil kullanmalısınız. Ayrıca flaşlar da diğer bir pil canavarıdır. Yüksek kaliteli yüksek Amperli şarjlı piller kullanmaya çalışın. Unutmayın ki siz pil değiştirirken, çok önemli sahneleri kaçırabilirsiniz. Pillerin tamamen bitmesini beklemeden azalma sinyali verdiğinde uygun bir an bulup değiştirin.
–  En kıymetli ekipmanınız olan Lenslerinizi de düzgün bir şekilde muhafaza edin. Tek makine ile çalışıyorsanız ve de lens değiştirmeniz gerekiyorsa, sakin olun acele etmeyin, telaş içinde lensi düşürebilir ya da başka zararlara da sebep olabilirsiniz.