Kaleme aldığı “Muhteşem Büyük Aslan” kitabı ile 3 yaşındaki Chryseis Knight, “en genç yazar” unvanının sahibi oldu. Daha önce ise bu unvanı 25 Mayıs 1958 doğumlu Dorothy Elmhisrt Straight 4 yaşındayken yazdığı kitapla elinde tutuyordu.

Ailesi ile birlikte Kanada’da yaşayan Hindistanlı Chryseis Knight, yaşıtları konuşmakta zorlanırken yazdığı “Muhteşem Büyük Aslan” isimli kitap ile “en genç yazar” unvanının sahibi oldu.

BİR YAŞINDA OKUMAYA BAŞLADI

Knight, bir aslan ile 2 çocuğun arasındaki arkadaşlığı konu alan ve dostluk ile vahşi yaşamın korunması gibi temaların işlendiği kitabın çizimlerini de kendisi yaptı.

Yalnızca 1 yaşındayken okumaya başlayan Knight, 3 yaşına bastığında kitabının ilk taslağını yazdı. Knight ailesinin girişimleri sonucu kitap önce yurt dışında e-kitap olarak yayınlanırken, geçtiğimiz pazartesi günü İngiltere merkezli yayınevi Penguin Random House’a bağlı Puffin India tarafından Hindistan'da piyasaya sürüldü. Dünyanın en genç yazarı olabileceği düşünülen Chryseis Knight, dünyanın dört bir yanındaki çocuklara kitapların sihrine kapılmaları için ilham vermeyi umuyor.

Guinness Rekorlar Kitabı kayıtlarına göre, 25 Mayıs 1958 doğumlu Dorothy Elmhisrt Straight 4 yaşındayken yazdığı kitapla dünyanın en genç yazarı unvanını elde etmişti.