Teksas-Meksika sınırında başıboş bırakılan tır'ın içinde 46'sı ölü göçmen kafilesi bulundu. Bu insanlık dramı sınıra 250 km uzaklıkta ki San Antonio şehrinde yol kenarında bulundu 

San Antonio İtfaiye Kurumu, 4'ü çocuk toplam 16 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Bölge itfaiyesinin sorumlusu Charles Hood yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişilerde sıcak çarpması belirtileri olduğunu söyledi. "Gördüğümüz hastalar dokunulamayacak kadar sıcaktı. Sıcak çarpması ve bitkinlik şikayetler vardı. Soğutması olan bir Tır ancak çalışan bir klima ünitesi yoktu" diye konuştu yetkililer içeride su olmadığını da belirtti.

San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg, "Sığınma arayan göçmenlerin durumu her zaman bir insani krizdir, ancak bu gece korkunç bir insanlık trajedisi ile karşı karşıyayız" dedi. San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg de suçlanacak sınır politikalarına genel bir gönderme yaptı "Son 6 ayda, 12 ayda politikalarla ilgili [göçmenlerin] artan hacimlerinin olduğunu biliyoruz, ancak bizim işimiz yine insani yardım sağlamak" diyerek ekledi.

San Antonio Polis Departmanı Şefi William McManus, yakındaki bir işçinin akşam 6'dan kısa bir süre önce tır römorku hakkında yetkililere haber verdiğini söyledi.

McManus, "Bu artık bir federal soruşturma" dedi. Polis şefi ayrıca en az üç kişinin gözaltında olduğunu söyledi, ancak kişilerin soruşturmada şüpheli olup olmadıklarını belirtmedi.

San Antonio Polis Departmanı Şefi William McManus, yakındaki bir işçinin akşam 6'dan kısa bir süre önce traktör römorku hakkında yetkililere haber verdiğini söyledi.

McManus, "Bu artık bir federal soruşturma" dedi. Polis şefi ayrıca en az üç kişinin gözaltında olduğunu söyledi, ancak kişilerin soruşturmada şüpheli olup olmadıklarını belirtmedi.

Teksas Valisi Abbott, 46 göçmenin çekicide ölü bulunmasının ardından tepki gösterdi: 'Bu ölümler Biden'ın'.

Abbott, "Bunlar, onun ölümcül açık sınır politikalarının bir sonucu. Yasayı uygulamayı reddetmesinin ölümcül sonuçlarını gösteriyorlar," diye ekledi.