Avrupa Birliği (AB), PKK'yı terör örgütü listesine almasına rağmen siyasi kolu HDP ile görüşmelerini sürdürüyor. Dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in temaslarının sürdüğü sıralarda hakkında gözaltı kararı bulunan ve PKK’ya silah taşıdığına dair görüntüler çıkan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn ile görüştü.

Sarıyıldız ve Hahn görüşmesiyle ilgili Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "AB'nin Türkiye'nin PKK ve FETÖ ile mücadelesinde sadece retorik ve sadece açıklama düzeyindeki desteklemenin ötesine geçip fiiliyatta bir dayanışma göstermesi gerekir" dedi. 

AB'DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Genişlemeden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn'ın yürütülen terör soruşturmalarında ifade vermeye gitmediği için hakkında gözaltı kararı alınan ve terör örgütü PKK'ya silah taşıdığına dair görüntüleri ortaya çıkan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve terör faaliyetleri sebebiyle kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı. 

'AB DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLMİŞ TÜM SİYASİ GÜÇLERLE GÖRÜŞÜYOR'

Kocijancic, "AB'nin terörle mücadele yöntemi bu mu, yoksa Türkiye'yi üyelik talebini askıya almaya mı zorluyorsunuz?" sorusunu, "AB Komisyonu, Türkiye'deki demokratik yollarla seçilmiş tüm siyasi güçlerle görüşüyor. Bu, AB-Türkiye ilişkileri ile ülkedeki istikrarlı siyasi iklime yardımcı ve faydalı" şeklinde cevaplandırdı.

AB Sözcüsü, "AB, PKK'nın terör örgütü olduğunu söylüyor. Ancak PKK'nın Avrupa'nın her yerinde faaliyetleri var. Söylediklerinizle yaptıklarınız birbiriyle çelişmiyor mu?" sorusu üzerine "AB, PKK'yı terör örgütleri listesine ekledi ve bu kararı 28 üyenin oybirliğiyle aldı. Şiddeti ve PKK'nın saldırılarını düzenli olarak kınıyoruz. Bunu da bizim çok sayıdaki açıklamamızdan görebilirsiniz." dedi.