ABD'de aralarında FETÖ’cü isimlerin de bulunduğu bir grup, sivil toplum kuruluşu adı altında Türkiye’yi karalamak ve Türkiye karşıtı proje yürütmek için harekete geçti. Bu kapsamda Washington’da "Türk Demokrasi Projesi" isimli bir grup oluşturuldu.

Sivil toplum kuruluşu çatısı altında çeşitli ülkelerde sıkça operasyonel faaliyetler yürüten ABD, bir kez daha Türkiye’yi uluslararası alanda karalamak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

“TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ”

Washington’da "Türk Demokrasi Projesi" isimli bir sözde sivil toplum kuruluşu faaliyete başladı.

Projenin amacı, sözde, Türkiye’yi daha demokratik politikalar benimsemeye teşvik etmek ve bu sayede Türkiye’nin daha güvenilir bir bölgesel ve uluslararası ortak olabilmesini sağlamak.

ABD’de aralarında FETÖ’ye üye bazı isimlerin de bulunduğu bir grup, sivil toplum kuruluşu adı altında Türkiye’yi karalamak ve Türkiye karşıtı proje için harekete geçti. Washington’da “Türk Demokrasi Projesi” isimli bir grup kuruldu.

PROJEDE ÜNLÜ DİPLOMATLAR YER ALIYOR

Projenin tanıtımında da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı açık şekilde belli ediliyor.

Projenin kurucuları arasında Trump tarafından görevden alınan ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski ABD başkanı George Bush’un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush ve İtalya’nın eski Dışişleri Bakanı Sant'Agata gibi isimler yer alıyor.

ABD’de Türkiye karşıtı yoğun faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) de bu oluşumda yerini almış durumda.

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve mal varlığına el konulması kararı verilen eski milletvekili Aykan Erdemir ile Süleyman Özeren gibi isimler de proje ekibinde yer alıyor.

BOLTON’DAN TÜRKİYE’YE GÖNDERME

Projenin amacı “demokrasi” gibi söylemlerle gizlenmeye çalışılsa da John Bolton’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerçek amacının demokrasi olmadığını gözler önüne seriyor.

“Türkiye’de alarm zillerini çalmanın zamanı geldi.” diyen John Bolton, NATO müttefiki Türkiye'nin demokrasiye sırtını dönerek Rusya'yı kucakladığını öne sürüyor.