Rus mahkemesinin hakkında verdiği 22 yıl hapis cezası kararının ardındanaçlık grevine devam eden Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun avukatı Nikolay Polozov, Ukrayna'da 5. Kanal’a yaptığı açıklamada, müvekkilinin bünyesinin içtiği suyu kabul etmez hale geldiğini söyledi. 

Savçenko'nun, açlık grevine sadece su içerek devam ettiğini hatırlatan Polozov, "Savçenko’nun sağlığı daha da kötüye gitmeye başladı, içtiği suyu bünyesi kabul etmez oldu. Şimdi o sağlık durumunu sabit tutabilmek için mineralli su içebiliyor. Yine de günde 400-500 gram kaybediyor. Şu anda ağırlığı 65 kilogram." dedi.

Ukrayna’nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlara gönüllü katılan, Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu Üsteğmen Nadejda Savçenko, 2014’te sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçılarınca rehin alınarak Rusya’ya kaçırılmıştı. Ukrayna’nın doğusundaki Rus gazetecileri öldürmekle suçlanan Savçenko, Rus Mahkemesi tarafından 22 yıl hapis ve Rusya sınırını yasa dışı geçmekten de 30 bin ruble para cezasına mahkum etmişti.