Irak'ın Bağdat şehrinde çeşitli noktalarda meydana gelen şiddet olayları ve düzenlenen bombalı saldırılarda 9 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı belirtildi. 

BOMBALI SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI
Irak Emniyetinde üsteğmen Nasır el-Hanun, Bağdat'ın doğusundaki El-Ubeydi bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını belirtti.

Hanun, başkentin güneyindeki El-Vahde semtinde bir halk pazarı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını ifade etti.

Şİİ DİNİ TÖRENİNDE SALDIRI! 

Ebu Gureyb ilçesinde Tuccari Caddesinde meydana gelen bir diğer saldırıda 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bigisini veren Hanun, El-Gadir semtinde Şii vatandaşların dini bir tören yaptığı sırada düzenlenen saldırıda ise bir kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını aktardı.

Hanun, başkentin güneybatısında yer alan Hayyu'l Amil semtinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu bir sivilin yaşamını yitirdiğini, Et-Talibiyye semtinde ise bir yol kenarında üzerlerinde kurşun izlerine rastlanan iki erkek cesedinin bulunduğunu söyledi.