ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 4 saat sürecek olan zirvenin ardından liderlerin ayrı ayrı basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Cenevre'de, Kasım 1985'te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov arasında yapılan tarihi zirveden tam 36 yıl sonra, ABD-Rusya zirvesi heyecanı yaşanıyor.

Zirvenin yapılacağı Leman Gölü (Cenevre Gölü) kıyısında bulunan Parc de La Grange villasına Türkiye saati ile 13.25 sularında Putin ve Biden giriş yaptı.

PUTİN GÖRÜŞME İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’e şahsen görüşme girişimi için teşekkür ederek, “Uzun bir yolculuk yaptınız, çok çalıştınız. Ancak Rus-Amerikan ilişkilerinde en yüksek seviyede ele alınması gereken birçok sorun birikti. Görüşmemizin yapıcı geçeceğini umuyorum.” ifadelerinde bulundu.

Zirvenin 4 saat sürmesi ve görüşmenin ardından Putin'in Türkiye saati ile 18.45'te, Biden'ın ise 20.00'de ayrı ayrı basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.