Bozoğlan, ülkelerindeki gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, uzun süreden beri Cenevre'deki barış görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Önceki meclis başkanlarının bu görüşmelere katıldığını belirten Bozoğlan, şöyle devam etti:

"Bilinen bir gerçek var. Buradaki görüşmeler semboliktir. Daha çok büyük devletler diye adlandırdığımız ABD, Rusya ve diğer devletler, kendi bildikleri kararı alıyorlar ya da aldırtıyorlar. Hatta itilafta veya itilafta olmayan farklı ülkelerin destekledikleri bazı grupları da oraya toplayarak daha çok rejimin lehinde kararlar almaktadırlar. Bu yüzden Cenevre görüşmelerinden pek umudumuz yok."

Yine bu ülkelerin Suriye'nin kuzeyinde etnik yapıya dayalı bir oluşumu üstlendiklerini aktaran Bozoğlan, bu oluşumun da inanç değerlerine ve yaşam biçimine uygun olmayan bir takım eylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Bu oluşumla ilgili BM İnsan Hakları Komisyonunun verdiği bir rapor olduğuna dikkati çeken Bozoğlan, şunları kaydetti:

"Oradaki Türkmen ve Arap kardeşlerimizin tehcir edilerek evlerinden zorla gönderdikleri bilinmektedir. Biz bu tür eylemleri asla doğru bulmuyoruz. Biz Suriye'de, bütün sosyal katmanlar dahil, Arap, Kürt, Türkmen, hepsinin bir arada demokratik bir ortamda yaşamalarını hedef olarak görmekteyiz."